

Žemličkové hrníčkové knedlíky
Suroviny 4 porce
- 2 housky
- 2 hrnky hrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- sůl
- 2 vejce
- máslo (na vymazání hrnků)
Postup přípravy receptu
Mléko smícháme se žloutky, přidáme osolenou mouku, tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílků, a na kostičky nakrájené housky.
Hrnky (normální, ze kterých si dáváte kávu, čaj), vymažeme máslem a naplníme směsí ze tří čtvrtin. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou, která dosahuje do poloviny hrnečků. Přiklopímě poklicí a vaříme 35 minut.
Potom hrnky vyjmeme, nožem uvoníme knedlík od okrajů a vyklopíme. Krájíme tak, jak jsme zvyklí a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Kynutým se nevyrovnají, ale jsou zaručenou rychlovkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žemličkové hrníčkové knedlíky
-
Piskutku:v hrníčku se knedlíky povedly,přidali jsme jen petrželku,zkusili jsme je i v mikrotenu-taky úspěch.Jiné knedlíky doma nejíme.!!Díky za recept.
-
Mě na tohle množství stačily asi 4 hrníčky, ale já jich mám hodně. Na Karlovarské se chystám!!
-
Kynutým se rozhodně vyrovnají, ba co víc, jsou mnohem lepší.
Já ale ty kynuté nemusím.
-
Taky jsem to dělala kdysi, ale tolik hrníčků doma nemáme, protože na porci potřebují dva hrnky a je nás třeba zítra na oběd 5, raději jsem přešla na Karlovarské knedlíky a vařím je ve fólii