Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvková bublanina

Šťavnatá borůvková bublanina s jemným těstem a vanilkovou vůní je ideální letní moučník. Rychlá na přípravu, skvělá ke kávě i na cesty. Klasický moučník, který nikdy nezklame a pochutná si na něm celá rodina.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 1 plech

kulatá forma o průměru 26 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kulatou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Borůvky omyjeme a osušíme. Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 5: Máslo utřeme s žloutky a cukrem. Přimícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a mléko. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh. Krok 6: Těsto nalijeme do formy a poklademe borůvkami. Krok 7: Bublaninu vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.

TIP: Mug cake - bublanina do hrníčku

Zveřejněno 19. 7. 2025

Poznámka autora poslirecept

Borůvky můžeme zaměnit za jakékoli jiné ovoce. Do těsta je možné přidat strouhanou citronovou kůru, která ho příjemně provoní. Není-li k dispozici čerstvé ovoce, lze použít i mra­žené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxDgr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxDgr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr krupice, vejce, mléko, mouka polohrubá, kypřící prášek, sůl, borůvky, cukr vanilkový, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu