Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo podle Jožky Černého

Lečo patří mezi sezónní pokrmy, které mají na našich stolech své stálé místo. Letní úrodu paprik a rajčat zpracujeme do výtečného oběda, ve kterém nechybí také slanina, klobása a vejce. Připravte si s námi oblíbené lečo podle Jožky Černého.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jenufka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpálené sádlo v hrnci dáme na nudličky pokrájenou slaninu, nahrubo nakrájenou cibuli a očištěné, na nudličky pokrájené papriky. Krok 2: Po chvíli přidáme nakrájená rajčata a klobásy. Dochutíme trochou polévkového koření a dusíme, dokud zelenina nepustí šťávu. Krok 3: Do směsi přidáme vejce a necháme je v leču ztuhnout. Na závěr promícháme a dochutíme solí.

TIP: Desatero rad na téma lečo

Zveřejněno 23. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lečo podle Jožky Černého

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x4l6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lečo podle Jožky Černého

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x4l6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, sádlo, slanina, klobása, cibule, rajče, vejce, sůl, koření polévkové

Přidat fotografie receptu