Císařské řízky

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 10 min + půl hodiny odležení 2 porce Vepřové maso 49 názorů

Suroviny

2 plátky uzené krkovice
(popřípadě plece)
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
Na těstíčko:
1 vajíčko
1 lžíce hladké mouky
1 lžička francouzské hořčice
(popřípadě kremžské hořčice)
strouhanka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 50 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky uzeného masa potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem a necháme zhruba půl hodiny odležet. Pak obalíme ve vajíčku ušlehaném s hořčicí a moukou a ve strouhance.

  2. Smažíme na mírném ohni z obou stran dorůžova. Podáváme s bramborovou kaší, cibulkovými brambory, popřípadě s bramborovým salátem podle vlastního výběru.

Poznámka

Recept jsem našla ve svých oblíbených Lidových receptech a je od pana Vladimíra Chaloupky

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 659 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Císařské řízky

  • Panova Panova

    To vypadá suprově.....brzy vyzkouším......:-):-)

    Odpovědět

  • jemmy: děkuji, to se dobře poslouchá :-)

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Tak jsem dneska poprve smazila uzene.Delala jsem z uzene krkovice,s br.kasi a k tomu ledovy salat.Moc jsme si pochutnali.Urcite je budu delat casteji.:-K:yes:

    Odpovědět

  • MIKOTI MIKOTI(neregistrovaný)

    Zoe Poláčková: Bože můj, tak proč to vůbec čtete. I to pomyšlení + fotka by vám mohlo ublížit :-p

    Odpovědět

  • frantiska: Ano, pekla a je vynikající. Poprvé jsem pečené domácí uzené jedla na Slovensku v jedné restauraci.

    Odpovědět

  • frantiska frantiska(neregistrovaná)

    a uz jste pekli uzene to se jen telata pozastavuji nad takovymi recepty kdyz chcou dietu at si daji chrobaky

    Odpovědět

  • Eva: Moc děkuji za super foto!!! ;-):yes:

    Odpovědět

  • Eva: Budu ráda za zpětnou vazbu, ať už bude, nebo nebude chutnat :-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Zítra bude k obědu s novými brambory a zeleninovým salátem. Ještě nikdy jsem tento recept neměla, takže to bude premiéra. Uvidíme, zda bude mít úspěch.:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Zoe Poláčková: děláte jako by to člověk jedl každý den:-D:-D:-D:-Dale jednou za čas proč nezhřešit:-p;-)

    Odpovědět

  • Zoe Poláčková: :-D chudero :-D

    Odpovědět

  • Zoe Poláčková Zoe Poláčková(neregistrovaný)

    ...teda pkný hnus...uzené a ještě osmažené...tolikjedů najednou...fuj, to bych do pusy nevzala nikdy...nabito karcinogeny...lidi, nejdív do sebe hážete bez rozmyslu všechno jak do opadkových košů a pak lítáte po doktorech:-((

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    jana: Taky nikde nevidím, že bych se zmiňovala o dietním receptu :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    jana: A kde máte napísané, že "to má jako patřit mezi zdravé recepty vhodné ke snížení váhy? ":-D

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    a to má jako patřit mezi zdravé recepty vhodné ke snížení váhy?:-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: cisarsky rizek řízky řízky z uzeného masa uzené maso jako řízek císařský vepřový řízek cisařské brambory řízek z uzeného masa císařský kuřecí řízek císařské řízečky císařské řízečky císařský salát císařský řízek recept obalováné uzené jaka mouka na rizky jaká mouka na obalování řízků uzené maso obalované jako řízek mouka na řízky císařské maso řízek řízky bez mouky

Zapomněl/a jsem heslo