Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sendvič s řízkem ve stylu české klasiky

Tento recept patří k naprosté české klasice a tvoří oblíbenou svačinku na cesty pro celou rodinu. Vyzkoušejte jej v nové podobě s čerstvým světlým pečivem, křupavou zeleninou a lahodnou Tatarskou omáčkou Hellmann’s, která mu dodá tu správnou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Aby byla příprava opravdu rychlá, ideálně den předem připravíme kuřecí nebo vepřové řízky v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a pozvolna je usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Necháme je vychladnout a uložíme do lednice. Pokud nespěcháme, můžeme si řízky připravit čerstvé a ihned skládat sendviče. Krok 2: Omytá rajčata i kyselé okurky nakrájíme na plátky. Salát rozdělíme na jednotlivé listy, opláchneme je a osušíme papírovou utěrkou. Krok 3: Housky podélně přepůlíme a bohatě potřeme Tatarskou omáčkou Hellmann’s. Pokud bychom chtěli sendvič opravdu křupavý, můžeme housky před nanesením omáčky lehce opéct na pánvi nebo v toustovači. Krok 4: Poté začneme vrstvit další přísady – na jednu polovinu housky položíme nejprve list salátu, pak dozlatova usmažený řízek, pár plátků rajčete, nakrájené okurky a vše přikryjeme zbylou půlkou housky. Krok 5: Stejným způsobem připravíme i další 3 sendviče. Podáváme ihned nebo zabalíme třeba na výlet.

Zveřejněno 24. 7. 2025

Poznámka autora toprecepty.cz

Pár tipů, jak doladit sendviče k dokonalosti:

1. Příprava sendvičů není složitá. Pokud však chcete, aby byla jejich chuť perfektní, vyplatí se znát několik praktických tipů:

2. Pokud si chystáte sendviče dopředu, vrstvěte jednotlivé ingredience tak, aby se tatarská omáčka nevsakovala do pečiva. Na pečivo tedy vždy nejdříve položte zeleninu nebo plátek sýra, a až poté jej potřete Tatarskou omáčkou Hellmann’s. Díky tomu zůstane křupavé.

3. Abyste zabránili rozmočení pečiva, čerstvou zeleninu po umytí nechte důkladně okapat, nebo ji zlehka vysušte papírovou utěrkou.

4. Máte rádi výrazné chutě? Přidejte k Tatarské omáčce Hellmann’s oblíbené bylinky, koření nebo tenkou vrstvu hořčice, která dodá sendviči ten správný říz.

5. Aby sendvič vydržel co nejdéle čerstvý, zabalte jej do potravinové folie nebo pečicího papíru, zabráníte tak přívodu vzduchu a osychání.

6. Pokud nemáte v plánu sendvič konzumovat hned, uložte jej do lednice nebo chladicí tašky, abyste zachovali jeho čerstvost.

7. Pokud chcete mít sendvič co nejčerstvější a křupavý, Tatarskou omáčku Hellmann’s si zabalte zvlášť a přidejte ji do sendviče až těsně před tím, než se pustíte do jídla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sendvič s řízkem ve stylu české klasiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkPzB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sendvič s řízkem ve stylu české klasiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkPzB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houska, řízky kuřecí, salát římský, rajče, okurky sterilované, tatarská omáčka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu