

Tvarůžková pomazánka s tofu
Suroviny cca 500g pomazánky
- 167 g zralejších olomouckých tvarůžků (1 balení)
- 220 g tofu natural (1 balení)
- 150 ml smetany ke šlehání
- sůl podle potřeby
- petrželová nať na ozdobu
Postup přípravy receptu
Na kostičky nakrájené tofu dáme do hlubší uzavíratelné nádoby, přidáme cca 70 ml smetany a ponorným mixérem rozmixujeme.
K rozmixovanému tofu přidáme na drobné kostičky nakrájené tvarůžky a zalijeme zbytkem smetany. Vidličkou promícháme, nádobu uzavřeme a necháme uležet do druhého dne na kuchyňské lince.
Poté podle potřeby osolíme, opět vidličkou promícháme a dáme alespoň na půl hodiny vychladit.
Mažeme na čerstvé pečivo a ozdobíme lístkem petrželky.
Poznámka od kuchařky
Máte rádi tvarůžkovou pomazánku? Vyzkoušejte ji trošku netradičně.
Smetanu ke šlehání můžete nahradit i méně kalorickou smetanou na vaření. Ale jednou za čas to zase takový prohřešek není.