Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové zelí

V létě, kdy máme v zahrádce opravdu dostatek cuket, se je snažíme využít v mnoha pokrmech. Nahraďte přílohové zelí tím cuketovým. Svěží a jemné cuketové zelí s restovanou cibulkou a slaninou bude perfektní přílohou k masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Krok 2: Cukety oloupeme, vykrojíme jadýrka, nastrouháme na struhadle a dáme do hrnce. Krok 3: Osolíme, opepříme, přidáme kmín, trochu podlijeme vodou (asi 100-150 ml) a dusíme na mírném plameni. Krok 4: V pánvi na polovině sádla orestujeme cibuli s anglickou slaninou. Přidáme k zelí. Krok 5: Na stejnou pánev dáme zbytek sádla, mouku, osmažíme, zalijeme vodou (200 ml) a krátce povaříme hustou jíšku, kterou přidáme také k zelí. Krok 6: Zelí podusíme ještě 15 minut. Dochutíme octem a cukrem.

TIP: Jak udělat cuketové zelí - rady a tipy

Zveřejněno 2. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n58nD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n58nD

Marie

Suroviny:
cuketa, cibule, sádlo, mouka hladká, slanina anglická, kmín celý, sůl, pepř mletý, ocet, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu