Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriky plněné lečem

Ostřílenou letní klasikou je zeleninové lečo, ve kterém nesmí chybět také kus uzeniny. Připravte si tento pokrm s maďarskými kořeny a servírujte jej trošku netradičně v čerstvě utržených paprikách ze zahrádky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na kousky (čtyři konce paprik si necháme nakonec na dozdobení). Rajčata, pórek a půlku zelí pokrájíme na plátky. Uzeninu nakrájíme na kostičky. Krok 2: Na oleji zpěníme cibuli, na ní osmahneme pokrájenou uzeninu. Přidáme pokrájený pórek a zelí a také krátce osmažíme. Krok 3: Nakonec přidáme nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a dusíme. Rajčata pustí šťávu, takže je leča hodně. Krok 4: Nakonec vmícháme vejce. Dál mícháme, až se vejce srazí. Podle chuti osolíme. Krok 5: Lečo vložíme do patek z paprik a ozdobíme jarní cibulkou nebo petrželkou.

TIP: Lečo - jednoduchý recept pro začátečníky

Zveřejněno 12. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriky plněné lečem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73Y9O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriky plněné lečem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73Y9O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
paprika, rajče, pórek, zelí, olej olivový, špekáček, cibule, sůl, pepř mletý, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu