Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort zlatá cihla

Dortem ve tvaru zlaté cihly ohromíte každého oslavence. Dort poskládáte z plátů upečeného piškotu, proložíte máslovo-pudinkovým krémem a potáhnete marcipánem. Zlatá barva ve spreji se postará o dokonalou imitaci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 30 min

110 min (80 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 15 porcí

plech o rozměrech 30 × 40 cm

15porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme těsto. Vejce a cukr šleháme 3 minuty. Za stálého šlehání přidáme 2 lžíce horké vody a šleháme do zhoustnutí. Krok 2: Do směsi lehce vmícháme mouku. Těsto nalijeme na velký plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. Krok 3: Mezitím připravíme krém. Z mléka odebereme 1/3, ve které rozmícháme pudinkový prášek a mouku. Zbytek mléka zahřejeme k varu. Krok 4: Do vřelého mléka zamícháme vanilkový cukr a za stálého míchání vléváme rozmíchaný pudink s moukou. Vaříme, až získáme hustou kaši, kterou za občasného míchání necháme vystydnout. Krok 5: Máslo a moučkový cukr vyšleháme do pěny. Čtvrtinu máslového krému postupně zašleháme
do chladného pudinku. Takto připravený pudink zašleháme postupně ke zbytku máslového krému a vše ještě šleháme, až získáme nadýchaný krém. Do krému můžeme zamíchat trochu džemu. Krok 6: Ze studeného, upečeného piškotu vyřízneme obdélníky 14x28,13x28 a 12x28 cm. Krok 7: Nejširší piškot namažeme krémem a přikryjeme dalším plátem piškotu. Další vrstva bude krém, na který položíme dětské piškoty slepené džemem. Opět potřeme krémem. Nakonec položíme poslední, nejužší plát piškotu. Krok 8: Všechny strany dortu seřízneme šikmo dolů a dort potřeme zbytkem krému. Krok 9: Změříme, jak velký plát marcipánu budeme potřebovat a vyválíme ho. Plát položíme na cihlu, hezky jej uhladíme a přebytečné části odřízneme. Krok 10: Nakonec cihlu nastříkáme zlatou barvou a po zaschnutí štětečkem napíšeme text pomocí potravinářské barvy.

TIP: Dorty malované airbrush pistolí

Zveřejněno 17. 8. 2025

Poznámka autorky Handour

Zlatou barvu ve spreji koupíme v prodejnách pro cukráře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort zlatá cihla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYX71

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort zlatá cihla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYX71

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, voda, máslo, cukr moučkový, mléko, pudinkový prášek, cukr vanilkový, mouka polohrubá, marcipán, marmeláda, piškoty dětské, potravinářské barvivo,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu