Švemlovka s bílým mákem
Sladká jídla, to jsou knedlíky, lívance nebo také žemlovka. Vtipně pojmenovaná švemlovka v sobě spojuje v podmáslí máčené pečivo, které proložíme švestkami a doplníme bílým mletým mákem. Chutě se dokonale propojí.
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka a podmáslí rozmícháme a namáčíme v nich na plátky nakrájené pečivo, které vždy trochu "vyždímáme".
Krok 2: Pečivo vyskládáme ne dno zapékací misky, poklademe rozpůlenými švestkami a posypeme mákem. Opět poklademe švestkami, posypeme mákem a nakonec přikryjeme vrstvou pečiva.
Krok 3: Pečeme při 190-200 °C přibližně 30-40 minut. Ještě horké pokapeme pomádou z rumu a rozpuštěného másla či oleje.
Zveřejněno 19. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švemlovka s bílým mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xV97
Moje poznámka
Švemlovka s bílým mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xV97
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Andredka před 3 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 5 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 5 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 6 hodinami
Valašské frgály
suneno před 8 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 8 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 8 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 9 hodinami
Suroviny:
pečivo,
vejce,
podmáslí,
švestky,
mák bíly,
máslo,
rum,
sirup javorový
Komentáře (1)