Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Clafoutis se špendlíky

Bublanina typická pro Francii, tedy clafoutis, je od té naší nadýchané dost rozdílná. Její těsto je spíše tužší, palačinkového charakteru. Na chuti je velmi jemné a dokonale jej tentokrát doplní sladkokyselé šťavnaté špendlíky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

menší plech o rozměrech 36 × 27 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 190 °C. Krok 2: Mouku prosejeme, přidáme cukr a sušené mléko. Zamícháme. Krok 3: Mléko vyšleháme s jogurtem, bílky a semínky z vanilky. Směs přilijeme k mouce a ušleháme dohladka. Krok 4: Ovoce omyjeme, vypeckujeme (pokud to jde) a vlhké obalíme v cukru. Do formy nalijeme těsto, které poklademe ovocem a pokapeme citronovou šťávou. Krok 5: Upečeme v troubě na 190 °C dozlatova, přibližně 30-40 minut. Koláč pečeme, až je tuhý a povrch mírně hnědý. Jakmile začne bublat, vyjmeme jej z trouby. Krok 6: Mezitím zahřejeme marmeládu s vodou. Promícháme a kraje upečeného koláče ihned potřeme horkou marmeládou. Krok 7: Koláč necháme vychladnout na mřížce. Před podáváním jej bohatě posypeme cukrem.

TIP: Špendlík, mirabelka nebo myrobalán?

Zveřejněno 22. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Clafoutis se špendlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Rm5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Clafoutis se špendlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Rm5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, mléko sušené polotučné, mléko polotučné, jogurt smetanový, bílek, lusk vanilkový, tuk, mouka hrubá, špendlíky, cukr krupice, šťáva citronová, marmeláda meruňková, voda, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu