Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Angreštový clafoutis

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 7. 2016 22:03

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 827 kJ / 2 349 kcal
Bílkoviny51,85 g
Tuky96,02 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 511 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy313,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Clafoutis se často překládá jako bublanina. S naší tradiční bublaninou má pramálo společného. Clafoutis je spíš něco jako puding, resp. ovoce zalité palačinkovým těstem. Receptura není nijak zvlášť ustálená, každá vesnice má svoje clafoutis. Princip je minimum mouky, mnoho vajec, lehce spálená kůrka na vrchu.

V bezlepkové verzi se dá mouka nahradit kukuřičným škrobem.

Smetanu ke šlehání můžeme nahradit klidně smetanou 12% nebo také jenom mlékem.

Na ovoci nezáleží, použít a kombinovat se dá vše - drobné ovoce, ostružiny, maliny, třešně, višně, muchovníky, borůvky... Kousky švestek, meruněk, broskví, výborné jsou hrušky. Ovoce se dá použít i čerstvé. U angreštu preferuji předvaření s cukrem.

Zapékací miska zhruba 23 cm, menší teflonový pekáč nebo litinová pánev - vše je použitelné. Okraj by měl být alespoň 4-5 cm vysoký. Směs naběhne, ale pak zase spadne. Tak to ale má být. Mnoho receptů používá pečení na 220°C, 20-25 minut (toto nemám vyzkoušené).

Podává se teplé, studené, vychlazené. Bez ničeho, se šlehačkou, nebo se zmrzlinou. Za tepla se nedá krájet, to ale nijak nevadí.

Sherry, portské, nebo kapku tokajského nepodáváme, pokud si clafoutis děláme ke snídani.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitkas

11. 7. 2016 08:35

Jen pro zajímavost a ty, kteří se o gastronomii rádi dozví neco noveho.
Clafoutis je to jen tehdy, jsou-li pri priprave tohoto moucniku pouzity tresne . S jakymkoliv jinym ovocem uz by to technicky nemel byt clafoutis, ale flognarde, tedy ve Francii, ale tez i na tamnich webovych strankach nekdy chybuji ;-
Jeste dodam, ze ve Francii clafoutis patri do kategorie "svitek", v zadnem pripade to neni nase bublanina, tu tam maji tez a pod jmenem - gateau aux cerises

Zde jsem nasla nekolik receptu:
cuisine.notrefamille.com/recettes-cuisine/gateau-aux-cerises-15215-u.html

casino casino

10. 7. 2016 23:37

Přesně jak píšete v poznámce:yes::yes::yes:
Já to pekl s višněmi před týdnem podle rcp z novin, říkali tomu Francouzská bublanina;-(
Už surovinami mi těsto přišlo jako na palačinky... a taky část těsta co se nevešla do koláčové formy skončila jako palačinka na pánvi.
No, snědlo se to... Resp. mančaft ochutnal a já to dojedl:-D
Pokud tento rcp někdo zkusí, doporučuji nepodcenit prezentaci jídla jako francouzskou specialitku, která má s naší bublaninou opravdu ale opravdu málo společného...:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: angreštový sirup angreštový sirup recept angraštový akgrestovy puding recept na angreštový sirup rebarborový clafoutis angrešový sirup recept clafoutis bublanina clafoutis recept na clafoutis recept clafoutis angreštovy sirup recepty angreštov bublanina s angrešt bublanina z angrestu angreštová buchta z čerstvého angreštu angreštové recepty výborný angreštový bublanina angrešt recepty angraštový sirup recept

Suroviny: máslo, angrešt, cukr krystal, mléko, smetana ke šlehání, vejce, mouka hladká, cukr moučkový, vanilkové aroma, sůl

TopRecepty.cz

Angreštový clafoutis

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2w4J