Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sumeček s cuketovými brambory

Restovaný sumeček nilský s pečenými brambory a cuketou je lehké, ale syté jídlo plné jemných chutí. Šťavnatý filet s křupavou kůrkou se skvěle doplňuje s voňavou zeleninou a zlatavými brambory - ideální tip na zdravý oběd i rychlou večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cuketu nakrájíme na plátky, které přepůlíme. Krok 3: Připravíme marinádu na cuketu. Koření na zeleninu smícháme s olejem. Cuketu smícháme s marinádou. Krok 4: Brambory poklademe na plech, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a pečeme při 200 °C zhruba 25 minut. Na posledních 10 minut přidáme cuketu k bramborám (nebo zvlášť opečeme na grilovací pánvi). Krok 5: Filety ze sumečka okořeníme kořením na ryby. Krok 6: Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, filety opečeme z obou stran. Když jde maso lehce oddělit vidličkou, je ryba hotová. Krok 7: Hotové filety podáváme s pečenými brambory a cuketou.

TIP: Desatero rad na téma ryby

Zveřejněno 23. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sumeček s cuketovými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6pWx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sumeček s cuketovými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6pWx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
olej, máslo, brambory, cuketa, koření, koření na zeleninu, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu