Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou

Lehoučké piškotové řezy s džemem, krémem z mascarpone a nadýchanou šlehačkou jsou doslova pohlazením pro duši. Jemný domácí korpus, doplněný ovocným džemem, piškoty a nadýchaným krémem, tvoří dezert, který nadchne při každé příležitosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 57 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 12 min

57 min (45 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 23×32 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C a plech 32×23 cm vyložíme papírem na pečení. Vejce pokojové teploty rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 2: Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do husté pěny až za metlou zůstává viditelná stopa. Bílky vyšleháme se solí do tuhého sněhu. Krok 3: K ušlehaným žloutkům přidáváme střídavě natřikrát prosátou mouku s práškem a sníh až do spotřebování. Zlehka metličkou promícháme a přemístíme na připravený plech. Krok 4: Urovnáme vršek a vložíme do trouby. Po 5 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme dorůžova 10–12 minut (podle vlastní trouby, zda je upečeno, zkusíme špejlí). Krok 5: Upečený korpus necháme na mřížce zcela vychladnout. Poté vršek korpusu potřeme džemem a poklademe kulatými piškoty. Ty potřeme mašlovačkou sirupem smíchaným s převařenou vodou a necháme nasáknout. Krok 6: Zatím ušleháme mascarpone s jogurtem, pudinkem a rumem nebo příchutí do hladkého krému. Krém necháme 10 minut ustát, všechen navrstvíme na kulaté piškoty a opatrně rozetřeme kulatým nožem po celém povrchu korpusu, dokončit můžeme zubatou stěrkou a udělat tak vlnky. Krok 7: Smetanu vyšleháme do husté konzistence a šlehačkou pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou ozdobíme po stranách pruhy šíře 8,5 cm. Uprostřed můžeme dozdobit čokoládovým zdobením nebo nastrouhanou čokoládou. Necháme vychladit a nakrájíme nožem namáčeným do horké vody na řezy.

TIP: Zdobení pomocí sáčku s ustřiženou špičkou

Zveřejněno 31. 8. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Čas je pouze orientační, ještě je potřeba na celé sestavení a ozdobení dalších cca 25-35 minut. Džem lze použít jiný dle vlastní chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWjLL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWjLL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, voda, sůl, kypřící prášek do pečiva, mascarpone, jogurt bílý, pudink, rum, piškoty, voda, sirup, marmeláda, smetana ke šlehání, zdobení čokoládové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu