

,,Dršťková' polévka z václavek
Suroviny
- 1/2 kg václavky
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce mleté papriky
- hovězí vývar (nebo ve vodě rozpuštěný hovězí bujón - 1 l)
- 1 lžíce majoránky
- špetka bazalky
- mletý kmín
- pepř
- sůl
- 2 stroužky česneku
- dva krajíce chleba (staršího)
- 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na rozpuštěném másle až zesklovatí.
Přidáme václavky nakrájené na proužky, promícháme, přidáme rozdrolený chleba bez kůrky, promícháme, přisypeme papriku, opepříme, zaprášíme lžící mouky, promícháme a podlijeme vývarem.
Přidáme kmín, česnek, dochutíme solí a za občasného míchání vaříme 10 minut, okořeníme majoránkou, bazalkou a vaříme ještě 10 minut.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se za foto, ale fotila jsem až večer s bleskem :-).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu ,,Dršťková' polévka z václavek
-
Dělám často dle tohoto receptu a velká spokojenost. Pokud nemám václavky používám běžně hlívu
-
Ešte som mala mrazené václavky, tak som znovu varila...len nedávam bazalku a pridala som kapání... Ale to je detail, polievka je výborná!
-
Dělám především ze šupinovky kostrbaté, řekla bych, že je i lepší než z václavek.... (no a v zimě vařím z kupované hlívy, to je ale už klasika)
-
Zrovna jsem začala vařit tuhle skvělou polévku, už teď se nemůžu dočkat až si ji nandám na talíř. Chutná úžasně. Děkuji za recept
-
fakt dobrá polévka
http://www.toprecepty.cz/recept/29723-drstkova-pol...
-
Dneska jsem zkoušela vařit jídlo, podle receptu z časopisu "Moje šťastná hvězda" a podle drahé polovičky super (viz nějaké foto). Můžu jenom doporučit, ozkoušejte také. V časopise jsou další skvělé recepty a vychytávky.
-
Dobrý nápad jak nahradit hlívu václavkami, to mě tedy nenapadlo
-
Majoranku preci az na konec, nikdy ji nevarime...
-
Beata: tak ten chleba nepoužij, můj pradědek i dědek ca 150 let ho dávali dycky, ale dyk ho nemusíš použít přece a poradíš si ne?
-
Ten chleba z toho udělal teda pěknej humus
-
DNES jsem jí dělala,ale kapínek jinak
přidávám foto
-
Katerina Valigurova: je dobrá i z hlívy ústřičné
.
-
dělala jsem z praváků ( z mrazáku) a žampinnu-výborné
-
Iness: Ja som potešila obidvoch, lebo to náramne chutilo obidvom...
ja som im dala špeciálnu hubovú polievku, o podobnosti na držky som najprv nehovorila...
-
magdalenka:Magdi je faktem, že spousta lidí ani neví co to dršťky vlastně jsou nebo se jim to zdá odporné. Já mám ráda jak pravou, tak tuhle.
Ty jsi alespoň potěšila jejího muže