,,Dršťková' polévka z václavek

Suroviny

1/2 kg václavky
1 cibule
1 lžíce másla
1 lžíce mleté papriky
hovězí vývar (nebo ve vodě rozpuštěný hovězí bujón - 1 l)
1 lžíce majoránky
špetka bazalky
mletý kmín
pepř
sůl
2 stroužky česneku
dva krajíce chleba (staršího)
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na rozpuštěném másle až zesklovatí.

  2. Přidáme václavky nakrájené na proužky, promícháme, přidáme rozdrolený chleba bez kůrky, promícháme, přisypeme papriku, opepříme, zaprášíme lžící mouky, promícháme a podlijeme vývarem.

  3. Přidáme kmín, česnek, dochutíme solí a za občasného míchání vaříme 10 minut, okořeníme majoránkou, bazalkou a vaříme ještě 10 minut.
    Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se za foto, ale fotila jsem až večer s bleskem :-).

Komentáře k receptu ,,Dršťková' polévka z václavek

  • Valis Valis

    Dělám často dle tohoto receptu a velká spokojenost. Pokud nemám václavky používám běžně hlívu :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ešte som mala mrazené václavky, tak som znovu varila...len nedávam bazalku a pridala som kapání... Ale to je detail, polievka je výborná!

    Odpovědět

  • Jagi Jagi(neregistrovaný)

    Dělám především ze šupinovky kostrbaté, řekla bych, že je i lepší než z václavek.... (no a v zimě vařím z kupované hlívy, to je ale už klasika):-)

    Odpovědět

  • akire akire(neregistrovaný)

    Zrovna jsem začala vařit tuhle skvělou polévku, už teď se nemůžu dočkat až si ji nandám na talíř. Chutná úžasně. Děkuji za recept :yes: :-p

    Odpovědět

  • mishacz mishacz

  • janca janca(neregistrovaná)

    Dneska jsem zkoušela vařit jídlo, podle receptu z časopisu "Moje šťastná hvězda" a podle drahé polovičky super (viz nějaké foto). Můžu jenom doporučit, ozkoušejte také. V časopise jsou další skvělé recepty a vychytávky.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Dobrý nápad jak nahradit hlívu václavkami, to mě tedy nenapadlo:-!:yes:

    Odpovědět

  • Joza Joza(neregistrovaná)

    Majoranku preci az na konec, nikdy ji nevarime... :-//

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Beata: tak ten chleba nepoužij, můj pradědek i dědek ca 150 let ho dávali dycky, ale dyk ho nemusíš použít přece a poradíš si ne?;-);-)

    Odpovědět

  • Beata Beata(neregistrovaná)

    Ten chleba z toho udělal teda pěknej humus :-//

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    DNES jsem jí dělala,ale kapínek jinak;-)přidávám foto;-)

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    Katerina Valigurova: je dobrá i z hlívy ústřičné :-p.

    Odpovědět

  • Katerina Valigurova Katerina Valigurova

    dělala jsem z praváků ( z mrazáku) a žampinnu-výborné :-*

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Iness: Ja som potešila obidvoch, lebo to náramne chutilo obidvom...:-D ja som im dala špeciálnu hubovú polievku, o podobnosti na držky som najprv nehovorila...

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    magdalenka:Magdi je faktem, že spousta lidí ani neví co to dršťky vlastně jsou nebo se jim to zdá odporné. Já mám ráda jak pravou, tak tuhle.
    Ty jsi alespoň potěšila jejího muže:-)):yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: václavky recepty držková z václavek václavky polévka recepty z václavek václavky drštková polévka recepty václavky drškova z vaclavek držtková z václavek václavky recept vaclavky dršťková drštková z václavky co z václavek recept z václavek václavka recepty držkova polévka recept václavky recepty na václavky václavka recept z václavek polivka z vaclavek