Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená řepa s medem

Červená řepa vyniká svojí zemitou chutí. Dokonale se dá kombinovat s dalšími surovinami, třeba s medem, semínky a česnekem. Takovou chuťovku po upečení můžeme podávat samostatně nebo i k masu či sýrům.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mikesska-25

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 85 min

100 min (15 min příprava + 85 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Řepu dáme do hrnce, zalijeme ji vodou, aby byla ponořená a vaříme asi 1 hodinu. Poté scedíme a oloupeme. Krok 2: Vychladlou řepu nakrájíme na plátky a naskládáme do pekáčku. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme nasekaný česnek. Nakonec zasypeme slunečnicovými semínky a vše překryjeme medem. Krok 3: Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Podáváme s toustem nebo k pečenému masu.

TIP: Med - doplněk sladké i slané stravy

Zveřejněno 4. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená řepa s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L90Gw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená řepa s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L90Gw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, med, česnek, semínka slunečnicová, sůl hrubozrnná, pepř drcený, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu