

Zelenina na víně a medu
Suroviny individuálně
- 1 menší lilek
- 1 menší cuketa
- 1 středně velká cibule
- 3 stroužky česneku
- cca 2 cm zázvoru
- 1 bílá paprika
- 3-4 malé brambory i se slupkou
- 3 menší žampiony
- 1 chilli paprička
- 2 kusy rajčat
- jarní cibulka
- sůl
- pepř
- šťáva z půlky citronu
- 3 lžíce sojové omáčky
- 3 lžíce medu
- 1 dcl bílého vína
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Na pánvi rozehřeleme olej. Cuketu nakrájíme na plátky, lilek taktéž na plátky, nebo čtvrtky a opékáme zvolna na pánvi s olivovým olejem.
Postupně přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, na nudličky papriku a mícháme.
Pak přidáme na čtvrtky nakrájené brambory, žampiony, rajčata, čili papričku a jarní cibulku.
Vše promícháváme cca 5 minut.
Ještě přidáme 3 lžíce medu, sojovku, šťávu z poloviny citronu, víno, promícháme a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme na 200°C cca 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Zdroj Jiří Babica
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zelenina na víně a medu
-
rozmarynaH:
-
Jani, to je překrásné foto
a jídlo musí být také velmi chutné
-
mňam, to bude výborné
, už tisknu
-
Bahula:
mám dobrou učitelku, ne?
-
Pěkné foto i rcp
-
Danca: Bacha na ten med, kdybys toho dělala méně, dej i méně medu
-
To musím vyzkoušet
. Maso na medu i na víně dělávám, ale zeleninu jsem tak ještě nezkoušela..ani mě to nenapadlo, abych pravdu řekla
. Jsem opravdu zvědavá na výslednou chuť
-
Díky moc.
-
Moc se mi líbí recept i foto
-
Vážně to vypadá moc dobře
-
Zeleninová "bombice", zdařila se velice
+4
-
a toto jooo
tohle rebuša můůůže, mňáám
-
To si vážně uložím, vypadá to nejen skvěle, ale má to všechno, co máme rádi
-
Mishka:
to byla, ale dala jsem si 1 čili papričku a hořím ještě teď
-
Babicu nesleduji, ale tohle je teda bomba