Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený guláš na medu

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JirkaCV

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 310 kJ /
1 269 kcal
Bílkoviny184,75 g
Tuky11,80 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 376 mg
Sodík 688 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy101,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku, zamícháme a po necelé minutě přidáme maso rozkrájené na kostky (trochu libovější maso, ale stačí klasická kližka). Krok 2: Za občasného míchání počkáme, až maso pustí vodu, přilejeme víno, přidáme na kostičky rozkrájený masox, kečup, sójovou omáčku, worchester a med a přiklopíme pokličkou. Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby na 160°C. Občas mícháme a doléváme horkou vodou a dusíme doměkka. Krok 4: Guláš nezahušťujeme, šťáva je po větším množství cibule dostatečně hustá. Podáváme s lepší přílohou (hranolky, americké brambory, bramboráčky...)

Zveřejněno 29. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený guláš na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPBE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený guláš na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPBE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Vyzkoušeno a je to fakt luxusní, super recept, mohu jen a jen doporučit. :-)

vyborny

:yes: Výborný!

Dnes jsem ho uvařila,a s malou jsme ho měly s těstovinkama a ja úžasnej:-) :yes:

ALENA KOLÁROVÁ 2. 7. 2010 17:49
LIDIČKY JDU DO TOHO UŽ SE MI ZBÍHAJ SLINKY SNAT SE TO POVEDE:-)):yes:

Vyzkoušeno, kečup jsem vyměnila za passatu.Moc dobré:yes:

Kto by to povedal?!

a že by ve vyhřáté troubě na 160 stupňů Celsia:-?:-?

HOVNOVÁL 21. 12. 2009 17:30
A kde se to peče :-D:-?

Tak gulášek jsem vyzkoušela, je výborný :-p, moje chuťové buňky se tetelily blahem, dokonce i syn, který u masa občas frfňá, tak ho vyjedl z talíře dříve než hranolky, což se stalo poprvé. Masox nepoužívám, tak jsem musela dát bio kuřecí, vůbec to ale nevadilo a šťáva byla skutečně pořád hustá, skvělá...určitě zase někdy udělám :yes:

Jirko super!!Já i obyč guláš dělám tak, že cca po půl hodině vaření ho šoupnu do trouby a dopékám při mírné teplotě.Tak to šmakuje i dceři.1 jako mé rodné Brno!

Přidávám se ,vypadá to výborně:-p:yes:

No, na hovězí toho tolik nemám, taky ukládám!:yes:

to si uložím a určitě na něj dojde ;-):yes:

Tématické fráze:
pečený guláš od ládi hrušky, guláš v troubě, segedínský guláš v troubě, pečený hovězí guláš, hovězí guláš pečený v troubě, pečený segedínský guláš, lada hruska peceny gulas, kančí guláš v troubě, hovězí guláš v troubě, gulas do trouby, hovězí guláš pečený, segedínský guláš pečený, hovězí na medu, pečený segedín, medovy gulas, hovězí guláš na medu, pečenej guláš, pečený guláš hovězí, recepty ládi hrušky gulas v troube, pečený hovězí guláš v troubě

Suroviny:
maso hovězí, cibule, paprika sušená sladká, omáčka sojová, omáčka worcesterová, kečup sladký, med, sádlo, víno, masox, majoránka, pepř mletý

Přidat fotografie receptu