Květák na pivu a medu

lenka-m Kuchařka: lenka-m

Zeleninová jídla 6 názorů

Suroviny

1 květák
hladká mouka a
mléko na těstíčko(množství podle velikosti květáku)
sůl
pepř
3 lžíce oleje
5 lžic kečupu
2 lžíe medu
2 lžíce sójové omáčky
2 dl černého piva
5 stroužků česneku
čerstvý rozmarýn
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělím na malé růžičky a obalím v těstíčku. To si připravím z mléka, mouky a soli. Položím do pekáčku a dám péct do trouby tak na 20 minut.

  2. Připravím si marinádu:
    smíchám olej, med, kečup, nasekaný rozmarýn, rozmačkaný česnek, sójovou omáčku, pivo a naliji na květák a ještě zapeču tak 7 minut. K tomu jsem dávala bramborovou kaši.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 185 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květák na pivu a medu

Tématické fráze: kvetak recepty recepty z květáku květák recept recepty květák recept na květák recept květák s pivem květák na černém pivu restovaný květák s medem recepty na kvetak recepty s květákem marinada na květak květák v pivním těstíčku v troube med a pivo omáčka omáčka med a pivo