

Květák na pivu a medu
Suroviny
- 1 květák
- hladká mouka a
- mléko na těstíčko(množství podle velikosti květáku)
- sůl
- pepř
- 3 lžíce oleje
- 5 lžic kečupu
- 2 lžíe medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 dl černého piva
- 5 stroužků česneku
- čerstvý rozmarýn
Postup přípravy receptu
Květák rozdělím na malé růžičky a obalím v těstíčku. To si připravím z mléka, mouky a soli. Položím do pekáčku a dám péct do trouby tak na 20 minut.
Připravím si marinádu:
smíchám olej, med, kečup, nasekaný rozmarýn, rozmačkaný česnek, sójovou omáčku, pivo a naliji na květák a ještě zapeču tak 7 minut. K tomu jsem dávala bramborovou kaši.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květák na pivu a medu
-
Mnamka i k pecivu
-
No tak tohle je teda něco .Teď jsem koupil květák a hned to udělám .
-
To je hodně zajímavé!
-
Dost zajímavý recept, u mužských bych s ním neuspěla. Sama bych ráda kousek ochutnala.
-
podobnou marinádu dělám na maso, takže i ten květák s ní musí být dobrý :)
-
Leni, tak to by mne asi nenapadlo!