Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená růžičková kapusta

Růžičková kapusta je skvělá zelenina, ale ne moc oblíbená. Pokud však hledáte způsob, jak ji servírovat, aby chutnala celé rodině, vyzkoušejte tento recept. Drobné kapustičky stačí obalit v těstíčku a osmažit. Ideálně je pak podávejte s brambory a tatarkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Růžičkovou kapustu očistíme, opláchneme a povaříme v osolené vodě. Krok 2: Téměř měkkou kapustu scedíme, necháme dobře okapat a vychladnout. Vidličkou našleháme vejce, mléko a špetku kypřicího prášku do pečiva. Krok 3: Postupně zašleháme hladkou mouku, až vznikne husté těstíčko bez hrudek, které dochutíme solí a mletým pepřem. Krok 4: Kapustičky osušíme papírovou utěrkou, postupně obalíme v těstíčku a pak ihned vložíme do pánve s horkým olejem. Krok 5: Po všech stranách dozlatova osmažíme a na papírové utěrce odsajeme přebytečný tuk. Krok 6: Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem, můžeme doplnit tatarskou omáčkou nebo nějakým smetanovým dipem.

TIP: Jak udělat domácí tatarku

Zveřejněno 4. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená růžičková kapusta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXG6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená růžičková kapusta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXG6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapusta růžičková, vejce, mléko, kypřící prášek, mouka hladká, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu