Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Růžičková kapusta se slaninou

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Růžičková kapusta na slanině je vhodná jako samostatný pokrm nebo jako příloha k masu spolu s bramborem. Příprava je jednoduchá a v kombinaci s uzenou slaninovou chutí a čerstvě mletým pepřem jsou kapustičky opravdu vynikající.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 700 kJ /
1 840 kcal
Bílkoviny24,00 g
Tuky169,50 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,27 g
Sůl8,00 g
Sacharidy45,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustičky očistíme a dáme je vařit nad páru. Hlídáme, aby se nám nerozvařily, měly by změknout, ale při tom zůstat pevné. Krok 2: Mezitím na pánvi opečeme slaninu, nakrájenou na proužky (když je hodně libová, opékáme na oleji). Krok 3: Uvařené kapustičky promícháme se slaninou, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Můžeme podávat s bramborem nebo jako přílohu.

Zveřejněno 17. 3. 2009

Poznámka autorky maris

Myslím že růžičková kapusta je v našich kuchyních opomíjená a při tom si to vůbec nezaslouží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Růžičková kapusta se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZln

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Růžičková kapusta se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZln

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

sikulka7: já ji mám taky moc ráda, příště přidám sýr podle Tebe;-):-)

Kapustu miluju a růžičkovou zvlášť. Dělám ji podobně a na závěr zapeču posypanou sýrem. Dobrota !

Marie Svarcova: Maruško, já jsem je nikdy moc nemusela, ale poslední léta jsem jim přišla na chuť a mám je moc ráda:-) děkuju:-K

:yes::yes:<3 i moje oblíbené kapustičky:-K

Asi najchutnejšia úprava ružičkového kelu...:yes: pridávam foto. (Slanina bola na kocky nakrájaná u mňa.)

Tomáš Kucera 11. 1. 2017 16:07
Tak jsem vše koupil a jde se vařit ;)

Tomáš Kucera: tak snad bude chutnat;-):-)

Je to fakt dobré...Ke slanince jsem přidala trošku česneku ještě ;)

Díky Elize a Janě za bodík:-)
Jani, anglická nebude nikdy dietka:-D, ale asi nejlepší by bylo ji nasucho opéct na teflonové pánvi, vyndat ji a osušit ještě v papírové utěrce. Nebo ji nahradit šunkou. To je taky moc dobré;-)

Maris, moc dobré, dávám boďana, ale poraď:-! - jak udělat bez tuku anglické slaniny:-O, abych to mohla použít i pro dietku doma- děkuji ;-):-*:-))

Tak tohle jídlo miluju. Když jsem tzv. "na dietě", dělám si kapustičky se sýrem - taky moc dobré (ale slaninka je slaninka...:-p ). Ten bod je ode mě :-)!

Tématické fráze:
růžičková kapusta recept, růžičková kapusta recepty, růžičková kapusta jako příloha, růžičková kapusta, kapusta recepty, dušená růžičková kapusta, růžičková kapusta dušená s bramborem, recepty růžičková kapusta, kapustičky se slaninou, dušená ruzickova kapusta recept, kapusta růžičková, růžičková kapusta dušená, recept růžičková kapusta, recepty z ružičkové kapusty, kapusta, růžičková kapusta příloha, recept na růžičkovou kapustu, recepty na růžičkovou kapustu, kapusta růžičková recept, kapusta růžičková recepty

Suroviny:
kapusta růžičková, slanina anglická, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu