

Růžičková kapusta se slaninou a bešamelem.
Suroviny
- Růžičková kapusta
- anglická slanina
- uzená krkovička
- sůl
- pepř
- 2 vejce
- Bešamel:
- máslo
- trochu mouky
- mléko
- tvrdý sýr (popř. i Niva)
Postup přípravy receptu
Růžičkovou kapustu uvaříme, pokrájenou anglickou a krkovičku osmahneme nasucho na pánvi a smícháme s kapustou.
Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme ji mlékem, povaříme a v horkém rozmícháme sýry do jejich rozpuštění.
Kapustovou směs urovnáme do zapékací mísy a zalijeme bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali vejce.
Dáme zapéct.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Růžičková kapusta se slaninou a bešamelem.
-
DNESKA JSEM SI VZPOMNĚLA NA VÁŠ RECEPT, ... A PRÁVĚ TEDˇ PŘIPRAVUJI.DÍK ZA DOBRÝ NÁPAD,MOC SE MI TO HODÍ.
-
Před chvílí jsem dopekla s malou změnou - syrové brambory nakrájené na tenké plátky na dno pekáčku a bešamel jsem dochutila solí, trošičkou cukru a muškátovým květem. Sýr byl jako poslední vrstva. Mňamka
, přidávám bodík a fotku
-
Krásné fotky, hezký recept. Ukládám a vyzkouším. Bod.
-
v celej rodine...ceskej aj slovenskej...jem ruzickovy kel iba ja...nechapem to...ved je tak skvely
-
cathleen - ty mi děláš chutě, snědla bych to i bez toho masa