Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčný kávový koláč s hruškou

Spojení jemného kávového těsta a šťavnatých hrušek vytváří dezert, který okouzlí svou vláčností i bohatou chutí. Ideální k odpolední kávě, ale i jako sladké překvapení pro hosty.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hlubší plech 45 × 35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky omyjeme, oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na silnější plátky. Krok 2: Včas zapneme troubu na 170 °C. Krok 3: V misce smícháme sypké suroviny. V mléce rozmícháme instantní kávu a přidáme rum. Krok 4: Ke smíchaným sypkým surovinám přidáme rozpuštěné máslo, vejce a mléko s kávou a rumem. Ze všech surovin vymícháme hladké těsto. Krok 5: Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem. Povrch koláče poklademe plátky nakrájených hrušek. Krok 6: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 20–30 minut.

TIP: Hrušky ve sladké kuchyni - výběr receptů

Zveřejněno 6. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčný kávový koláč s hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o289K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčný kávový koláč s hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o289K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr krystal, mouka polohrubá, kypřící prášek, cukr vanilkový, máslo, vejce, mléko, káva instantní, rum, hruška

Přidat fotografie receptu