Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový páj

Hruškový páj z kakaového těsta je sladký dezert plný podzimní chuti. Šťavnaté hrušky se snoubí s jemným kakaovým těstem a křupavými ořechy. Vytvářejí tak lahodnou kombinaci, která potěší nejen u šálku dobré kávy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1 hrnek = 250 ml koláčová forma o průměru 24 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Všechny sypké přísady, kromě hnědého cukru, smícháme. Jednu hrušku oloupeme a dužinu rozmačkáme vidličkou. Krok 3: K suché směsi přidáme olej, vejce, mléko a rozmačkanou hruškovou dužinu. Těsto nalijeme do připravené koláčové formy. Krok 4: Druhou hrušku omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 díly. Jádřinec vykrojíme a hrušku rozložíme na koláč. Krok 5: Těsto dozdobíme ořechy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Krok 6: Poté koláč posypeme třtinovým cukrem a dopečeme zhruba 10 minut.

TIP: Hruškové koláče - jaké těsto lze k hruškám použít

Zveřejněno 14. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový páj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVXx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový páj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVXx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, kakao, kypřící prášek, zázvor, olej, vejce, mléko, hruška, ořechy, cukr třtinový, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu