Jablkový páj

Suroviny

Na těsto:
450 g hladké mouky
225 g tuku typu Omega - Ceres Soft
18 kávových lžiček studené vody
špetka soli
Na náplň:
jablka
cukr
vanilkový cukr
skořice
2-3 hřebíčky

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto a polovinou vyložíme plech na pečení.

  2. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na větší kusy (čtvrtky).

  3. Koláč hustě obložíme jablky, která posypeme cukrem, skořicí, případně přidáme 2-3 hřebíčky (celé).

  4. Vyválíme druhou placku a koláč s ní překryjeme.

  5. Těsto probodáme, aby se během pečení nevyboulilo.

    Na rozdíl od ovocného páje je tenhle jablkový skvělý teplý.

Komentáře k receptu Jablkový páj

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jablkový paj ovocny paj páj s jablky ovocná páj jablkový páj recept těsto na páj jablkové pečení jablková paj recept na jablkový páj páje recept recept jablkový páj linecký páj jablkový koláč paj paj.cz jablecny paj recept na paje páj jablkový jablkový paj vepřový páj mail paj.be loc:cz