Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný česnek

Nakládaný česnek je delikatesa, která si zachová jemnou chuť a příjemnou pikantnost. Ve spojení s bylinkami a chilli získá výraznou vůni a skvěle se hodí k masu, do salátů, do marinád nebo na topinky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min bez doby odležení

40 min (40 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Feferonku (nebo chilli papričky) zbavíme semínek a nasekáme. Stroužky česneku oloupeme. Krok 2: Česnek dáme do misky a promícháme s kousky rozmarýnu a feferonky (chilli papriček). Směs rozdělíme do sklenic. Krok 3: Zalijeme olejem až téměř k okraji. Případné vzduchové bublinky vytlačíme špejlí. Krok 4: Sklenice uzavřeme a česnek necháme v chladu a temnu asi 10 dnů odležet.

TIP: Jak udělat česnekovou pastu?

Zveřejněno 15. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nakládaný česnek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ8E9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nakládaný česnek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ8E9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
česnek, rozmarýn, feferonka,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu