Nakládaný hermelín se sušenými rajčaty a medvědím česnekem

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 30 minut lze přizpůsobit Studená kuchyně 0 názorů

Suroviny

Sedlčanské hermelíny
sušená rajčata naložená v oleji
sušený medvědí česnek
palicový česnek
cibule
čerstvě mletý pepř
pár snítek tymiánu
slunečnicový olej
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Sýry podélně prokrojte. Jednu stranu na řezné straně posypte medvědím česnekem. V sezóně můžete posypat nakrájenými čerstvými listy. Druhou stranu posypte lehce čerstvě mletým pepřem. Na jednu stranu položte sušené rajče a přiklopte druhou stranou.

  2. Cibuli nakrájejte na slabé kroužky. Česnek nakrájejte na jemné plátky.

  3. Na dno sklenice nasypte trochu cibule. Vkládejte dovnitř hermelíny, pokud možno tak, aby ve sklenici nezbývalo mnoho volného prostoru. Během skládání hermelíny prosypávejte cibulí a česnekem a prokládejte snítkou tymiánu.

  4. Když sklenici naplníte, zalijte olejem tak, aby bylo vše zakryté a nešel na sýry vzduch.

  5. Nechte 3 dny uležet – nejlépe na chladném místě, ale ne přímo v lednici. Pokud máte chladný špajz nebo sklep, bude to ideální místo. Po třech dnech je sýr akorát proleželý a zralý do lednice.

Poznámka

Další mé recepty najdete na http://vareniste.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 342 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládaný hermelín se sušenými rajčaty a medvědím česnekem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo