Nakládaný Hermelín se sušenými rajčaty a medvědím česnekem

Sýry Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Sýry Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Suroviny lze přizpůsobit

Sedlčanské Hermelíny
sušená rajčata naložená v oleji
sušený medvědí česnek
česnek
cibule
čerstvě mletý pepř
pár snítek tymiánu
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Sýry podélně prokrojte. Jednu stranu posypte medvědím česnekem. V sezóně můžete posypat nakrájenými čerstvými listy. Druhou stranu posypte lehce čerstvě mletým pepřem. Na jednu stranu položte sušené rajče a přiklopte druhou stranou.

  2. Cibuli nakrájejte na slabé kroužky. Česnek nakrájejte na jemné plátky.

  3. Na dno sklenice nasypte trochu cibule. Vkládejte dovnitř Hermelíny, pokud možno tak, aby ve sklenici nezbývalo mnoho volného prostoru. Během skládání prosypávejte cibulí a česnekem a prokládejte snítkou tymiánu.

  4. Když sklenici naplníte, zalijte olejem tak, aby bylo vše zakryté a nešel tam vzduch.

  5. Nechte 3 dny uležet – nejlépe na chladném místě, ale ne přímo v lednici. Pokud máte chladný špajz nebo sklep, bude to ideální místo. Po třech dnech je sýr akorát proleželý a zralý do lednice.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete na http://vareniste.cz/

Komentáře k receptu Nakládaný Hermelín se sušenými rajčaty a medvědím česnekem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty ze sušeného medvědího česneku nakládaný hermelín s medvědího česneku nakladany hermelin s olivami a susenymi rajcaty