Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí srdce na slanině a sušených hřibech v papiňáku

Hovězí srdce je jednou z neobvyklých surovin moderní kuchyně, nicméně, měli bychom mu dát určitě prostor. Je velmi výživné, málo tučné a chutí připomíná zvěřinu. Ve spojení se slaninou a houbami bude skvělým slavnostním obědem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

13. 7. 2023 19:02

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie12 972 kJ / 3 100 kcal
Bílkoviny165,71 g
Tuky261,81 g
Vláknina5,81 g
Cholesterol 535 mg
Sodík 4,98 g
Sůl12,70 g
Sacharidy18,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Většinou se váha koupeného celého srdíčka pohybuje mezi 2-3 kg. Po opracování část srdíčka lze zamrazit a odřezané části použít na vývar.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

houba houba

16. 7. 2023 20:24

Anna Kocikova: mouku bud nasucho, nebo lehce zajiskuju, zadny dlouhy provarovani :-) Uz se na to tesim! Srdce mam neustale v mrazaku.

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 7. 2023 19:53

houba: Děkuji za rychlou odpověď:-KV PH maso dělám jedině na High.Ale hovězí a vepřové srdíčko jsem ještě nikdy nezkoušela:-8Máme obojí moc rádi a zatím to bylo vždy jen v papiňáku.A ke svíčkové omáčce je opravdu supr:-Q
Jestli tohle srdíčko vyzkoušíš,potěší mě to;-)Mouka také nic nepokazí,u mě zvítězila lenost.Nechtělo se mi stát u sporáku a šťávu míchat a provařovat:-D

houba houba

16. 7. 2023 18:20

Anna Kocikova: V pomalaci nic nezkazis! Neboj se toho. Já ti moc cas neporadim, varim od oka. Nejradsi davam kolem pulnoci a v 6 rano do nej pichnu, nebo vyndam, kousek ukrojim, ochutnam. Muzes zkusit 4 hodky pro zacatek. A davam na Hi, pak treba az na Low. Jeste k receptu - na speku varim srdce veprove, to delal muj tatinek. Hovezi delam bud rovnou do huby a v polivce :-) nebo k omackem, zelenine. Naposledy jsem uvarila ke svickovy a uz nikdy jinak!! Zaruka, ze krava nebude tvrda.
Tenhle tvuj rc urcite uvarim, ale prisaham, ze bez skrobu. Omacku event zaprasim hl. moukou :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 7. 2023 17:17

houba: Komentář mě potěšil a jsem ráda,že se recept líbí:-KTen Solamyl se může vynechat,já jsem potřebovala víc šťávy:-8Původně jsem chtěla dát srdíčko do pomaláče,ale neuměla jsem odhadnout dobu vaření:-(Můžeš,prosím,poradit:-?Předem děkuji;-)

houba houba

16. 7. 2023 09:20

Hovězí srdce je luxusní maso, vařím v pomalém hrnci. Mám jednu kritickou pripominku. Proč škrob? Rekla bych, ze do českých jídel na zahušťování nepatří. Ale to je samozřejmě každého věc. Krásná, lákavá fotka i hezký recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 7. 2023 18:41

mika59: Marie Svarcova: Komentáře mi udělaly radost,moc děkuji:-8:-K
Miladko,když nás někdy honí mlsná,tak se uvařené srdíčko nakrájené na tenké plátky mlsá jen tak,na chuť:-QJsme ostudy:-D

mika59 mika59

14. 7. 2023 14:31

Máš to pěkné.:yes::yes: Už jsem dlouho nedělala, musím napravit:-):-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

14. 7. 2023 06:49

:-)<3:yes::yes: recept se mi líbí a foto je luxusní :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: srdce hovězí, slanina gazdovská, houby sušené, vývar masový, kmín drcený, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý, voda, solamyl

TopRecepty.cz

Hovězí srdce na slanině a sušených hřibech v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/823or