Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové karbanátky

Mrkvové karbanátky jsou poctivá klasika, která díky nastrouhané mrkvi získá krásnou barvu a jemně nasládlou chuť. Nejlépe si je vychutnáte s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory a okurkovým salátem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme s vejcem. Mrkev nastrouháme na jemné straně struhadla a přisypeme k masu. Krok 3: Dále přidáme cibuli a česnek. Ochutíme majoránkou a pečlivě promísíme. Nakonec zahustíme strouhankou. Krok 4: Z hmoty tvoříme placičky o velikosti dlaně, vysoké asi 1,5 cm. Krok 5: Na pánvi rozehřejeme olej a pozvolna opékáme z obou stran. Krok 6: Hotové karbanátky podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.

TIP: Jak udělat šťouchané brambory?

Zveřejněno 15. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR5KW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR5KW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté, sůl, pepř mletý, vejce, mrkev, cibule, česnek, majoránka, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu