Nivová pomazánka s hruškou
Nivová pomazánka s hruškou je skvělou kombinací výrazné chuti sýra a jemné sladkosti ovoce. Podávaná s křupavou bagetou a ozdobená vlašskými ořechy, potěší každého strávníka a hodí se nejen na oslavy.
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme, omyjeme, vyřízneme jádřinec a nakrájíme ji na menší kostičky. Hrušku zakápneme citrónovou šťávou, aby nezhnědla.
Krok 2: Do misky nastrouháme nivu nahrubo a promícháme ji s žervé a Lučinou.
Krok 3: Poté přimícháme hrušku a dle chuti pomazánku opepříme a osolíme. Se solí opatrně, niva je sama o sobě dost slaná.
Krok 4: Pomazánku natřeme na plátky bagety a dozdobíme půlkou vlašského ořechu.
Zveřejněno 24. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nivová pomazánka s hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xVjg
Moje poznámka
Nivová pomazánka s hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xVjg
Nejnovější recepty
Nivová pomazánka s hruškou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové knedlíky plněné masem z uzených žeber
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová plec s chorizem a fazolemi
Přidáno před 4 hodinami
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 22 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno 23. 9. 2025 18:06:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 8 minutami
Luxusně nadýchané marmeládové rolky z kynutého těsta
Suzy8 před 37 minutami
Putimská vepřová pečeně
TerezaP před 1 hodinou
Švestkové řezy s tvarohem
Nadatode před 1 hodinou
Jablečný crumble
ErikaU před 2 hodinami
Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě
Sahula před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
Helusadolezusacz před 5 hodinami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
Subovi před 5 hodinami
Masové kuličky po švédsku
Anetus před 6 hodinami
Suroviny:
hruška,
sýr niva,
sýr žervé,
lučina,
ořechy vlašské,
šťáva citronová,
bageta
Komentáře (1)