Hovězí nakyselo
Hovězí maso nakyselo je klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. Šťavnaté hovězí, cibulový základ a nádech citronové šťávy vytvoří jemně nakyslou omáčku, která se skvěle hodí k vařeným bramborám.
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Krok 2: Hovězí maso nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme. Naklepané hovězí plátky prošpikujeme špekem a osolíme.
Krok 3: V hlubším hrnci zahřejeme olej, na kterém osmažíme cibuli. Na cibulce osmažíme připravené hovězí plátky z obou stran a pod poklicí chviličku podusíme.
Krok 4: Zhruba za 15 minut maso podlijeme horkou vodou, přidáme celé nové koření, celý černý pepř, bobkový list a maso dusíme do měkka.
Krok 5: Měkké maso vyjmeme na talíř a uchováme v teple.
Krok 6: Omáčku ochutíme citrónovou šťávou, solí a za stálého míchání zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Omáčku promícháme a provaříme alespoň 20 minut.
Krok 7: Do hotové omáčky přidáme měkké hovězí maso a vše prohřejeme.
Krok 8: Podáváme s bramborami vařenými ve slupce.
Zveřejněno 27. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkB4W
Moje poznámka
Hovězí nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkB4W
Nejnovější recepty
Rizoto ze zbytků masa
Přidáno před 9 hodinami
Dvoubarevné těsto univerzální
Přidáno před 9 hodinami
Rohlíčky s marmeládou
Přidáno před 11 hodinami
Cottage placky s celerem
Přidáno před 11 hodinami
Bylinková rýže se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Sladkokyselé kuře z Hradce
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krabí pomazánka
Sahula před 2 hodinami
Vepřové kotlety na česneku
Kajkajak před 2 hodinami
Bramborové knedlíky
Kajkajak před 2 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Lida.Rose před 2 hodinami
Květáková s krupicovým kapáním
Kajkajak před 4 hodinami
Krůtí prsa na hříbkách
p.stefunova před 5 hodinami
Smažená marinovaná vepřová kotleta
Leni1970 před 5 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Lida.Rose před 5 hodinami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
mazlak před 6 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
špek,
cibule,
olej,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
sůl,
mouka hladká,
šťáva citronová
Komentáře (1)