Hovězí nakyselo
Hovězí maso nakyselo je klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. Šťavnaté hovězí, cibulový základ a nádech citronové šťávy vytvoří jemně nakyslou omáčku, která se skvěle hodí k vařeným bramborám.
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Krok 2: Hovězí maso nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme. Naklepané hovězí plátky prošpikujeme špekem a osolíme.
Krok 3: V hlubším hrnci zahřejeme olej, na kterém osmažíme cibuli. Na cibulce osmažíme připravené hovězí plátky z obou stran a pod poklicí chviličku podusíme.
Krok 4: Zhruba za 15 minut maso podlijeme horkou vodou, přidáme celé nové koření, celý černý pepř, bobkový list a maso dusíme do měkka.
Krok 5: Měkké maso vyjmeme na talíř a uchováme v teple.
Krok 6: Omáčku ochutíme citrónovou šťávou, solí a za stálého míchání zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Omáčku promícháme a provaříme alespoň 20 minut.
Krok 7: Do hotové omáčky přidáme měkké hovězí maso a vše prohřejeme.
Krok 8: Podáváme s bramborami vařenými ve slupce.
Zveřejněno 27. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkB4W
Moje poznámka
Hovězí nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkB4W
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 5 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 15 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 5 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 5 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 6 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 8 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 9 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 11 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 12 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 13 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
špek,
cibule,
olej,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
sůl,
mouka hladká,
šťáva citronová
Komentáře (1)