Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bruselské řezy s pudinkem a šlehačkou

Bruselské řezy patří mezi oblíbené dezerty, které zaujmou na první pohled svou vrstvenou podobou. Jemné světlé a kakaové těsto doplňuje krémový pudink a lehká šlehačka, která řezům dodává šmrnc. Tento dezert je jako stvořený pro slavnostnější příležitosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 20 × 25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Mléko rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné nasypeme pudinkový prášek a rozmícháme. Krok 3: Druhou polovinu mléka přivedeme k varu, přidáme krystalový cukr a za stálého míchání přilijeme mléko s pudinkovým práškem a povaříme do zhoustnutí. Krok 4: Připravíme těsto. Vejce vyšleháme s cukrem. Během šlehání přidáme olej a šleháme do zhoustnutí. Krok 5: Polovinu těsta nalijeme na připravený plech. Do druhé poloviny těsta zamícháme kakao (můžeme přidat lžíci vody, pokud je těsto moc husté). Krok 6: Tmavé těsto opatrně nalijeme na světlé. Na tmavé těsto lžičkou klademe uvařený pudink. Jednotlivé hromádky pudinku dáváme kousek od sebe. Krok 7: Plech vložíme do trouby a řezy pečeme při teplotě 180 °C zhruba 25-30 minut. Krok 8: Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem a dle chuti osladíme. Krok 9: Odebereme 4 lžíce šlehačky, zamícháme do ní marmeládu a vyplníme na chladném korpusu prohlubně nad pudinkem. Krok 10: Zbytek šlehačky rozetřeme po povrchu a cukrářskou kartou se zoubkovým okrajem vytvoříme vzorek. Krok 11: Nakonec moučník dozdobíme nastrouhanou čokoládou a marcipánovými kytičkami.

TIP: Řezy na plech - sváteční a netradiční

Zveřejněno 3. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bruselské řezy s pudinkem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8Nr1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bruselské řezy s pudinkem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8Nr1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, olej, kakao, mléko, pudink vanilkový, cukr krystal, smetana ke šlehání, marmeláda, cukr moučkový, skořice mletá, ztužovač šlehačky, čokoláda, marcipán, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu