Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbičky nakyselo

Houby nakyselo patří mezi klasické způsoby, jak si uchovat chuť lesa i na zimu. V kombinaci s octovým nálevem, kořením a jemnou sladkostí získávají nezaměnitelnou chuť, která skvěle doplní nejen maso, ale i uzeniny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 30 min

80 min (50 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Houby důkladně očistíme a opláchneme. Malé houbičky necháme v celku, větší nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Připravené houby nasypeme do vroucí vody a ne­cháme asi 5 minut (než vy­pění) povařit. Krok 3: Nálev připravíme ve větším hrnci. Poté, co přivedeme vodu k varu, přidáme ocet, sůl, cukr, bobkový list, pepř, nové koření a hořčičné semínko. Vše povaříme tak, aby se všechny chutě propojily. Krok 4: Houby plníme do čistých sklenic a zaléváme horkým nálevem. Sklenicím otřeme hrdla a dobře zavíčkujeme. Krok 5: Houby sterilujeme při 80 °C po dobu 20 minut.

TIP: Houby v tuku - oblíbené recepty

Zveřejněno 5. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbičky nakyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYB0Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbičky nakyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYB0Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby, semínka hořčičná, bobkový list, koření nové koření, voda, ocet, cukr krupice, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu