Bažantí stehna nadivoko
Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu a pečená bažantí stehna jsou jedním z jejích nejlahodnějších pokrmů. Jemné, lehce nasládlé maso získává při pečení se slaninou a kořenovou zeleninou plnou, výraznou chuť a vůni.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Stehna omyjeme a osušíme.
Krok 2: Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na špalíčky. Kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky.
Krok 3: Na dno zapékací mísy naskládáme cibuli, česnek a polovinu slaniny. Směs promícháme a na tuto vrstvu rozložíme bažantí stehna.
Krok 4: Stehna dostatečně osolíme a zalijeme olivovým olejem. Na to rozložíme zbylou slaninu a kořenovou zeleninu.
Krok 5: Volně nebo do sítka na koření (pokud máme) vložíme koření, vše trochu podlijeme vodou, přiklopíme a při 170 °C pečeme asi 1,5 hodiny.
Krok 6: Chvíli před koncem pečení pekáček odklopíme a necháme chvíli péct, aby se vytvořila kůrka.
Krok 7: Bažantí stehna rozdělíme na talíře, přidáme opečenou zeleninu i slaninu a podáváme nejlépe s bramborovou kaší. Můžeme ještě ozdobit oblíbenou bylinkou.
Zveřejněno 7. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažantí stehna nadivoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNg4A
Moje poznámka
Bažantí stehna nadivoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNg4A
Nejnovější recepty
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 2 hodinami
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno před 16 hodinami
Křenová pomazánka se sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Koláč z lišek
Přidáno před 23 hodinami
Kančí řízky se zeleninou
Přidáno 6. 10. 2025 12:43:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí noky zapečené s lososem a špenátem
TondaJ před 38 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Jindriskas před 46 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Jancajc před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Klar98 před 1 hodinou
Brokolice zapečená se sýrem
janatka před 1 hodinou
Listové řezy s pudinkem, piškoty a broskvemi
janatka před 1 hodinou
Česnečka z cukety
Liduš před 2 hodinami
Pavliny halušky
terundela před 5 hodinami
Hrnková bábovka
lunav1 před 7 hodinami
Hruškový špaldový perník
Brumaire před 17 hodinami
Suroviny:
bažant,
cibule,
česnek,
slanina anglická,
sůl,
olej olivový,
mrkev,
petržel,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř černý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.