Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažantí stehna nadivoko

Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu a pečená bažantí stehna jsou jedním z nejlahodnějších pokrmů. Jemné, lehce nasládlé maso získává při pečení se slaninou a kořenovou zeleninou plnou, výraznou chuť a vůni.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 90 min

125 min (35 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Stehna omyjeme a osušíme. Krok 2: Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na špalíčky. Kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Krok 3: Na dno zapékací mísy naskládáme cibuli, česnek a polovinu slaniny. Směs promícháme a na tuto vrstvu rozložíme bažantí stehna. Krok 4: Stehna dostatečně osolíme a zalijeme olivovým olejem. Na to rozložíme zbylou slaninu a kořenovou zeleninu. Krok 5: Volně nebo v sítku na koření (pokud máme) vložíme k masu koření, vše trochu podlijeme vodou, přiklopíme a při 170 °C pečeme asi 1,5 hodiny. Krok 6: Chvíli před koncem pečení pekáček odklopíme a necháme chvíli péct, aby se vytvořila kůrka. Krok 7: Bažantí stehna rozdělíme na talíře, přidáme opečenou zeleninu i slaninu a podáváme nejlépe s bramborovou kaší. Můžeme ještě ozdobit oblíbenou bylinkou.

TIP: Bažant - rady a tipy na zpracování masa

Zveřejněno 7. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bažantí stehna nadivoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNg4A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bažantí stehna nadivoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNg4A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
bažant, cibule, česnek, slanina anglická, sůl, olej olivový, mrkev, petržel, koření nové koření, bobkový list, pepř černý

Přidat fotografie receptu