Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat Bebe střechu? Tento nepečený moučník, naplněný banány a politý čokoládou, nás uchvátí lahodnou chutí
Top recepty

Nepečené moučníky jsou velmi chutné, estetické a jednoduché. Jejich součástí bývají různé sušenky nebo piškoty, ovoce a krémy. Kdo je milovníkem nepečených moučníků, ale ještě neochutnal Bebe střechu, měl by zpozornět.

S přípravou nepečených moučníků nám mohou pomáhat i děti, ale výsledek jistě zachutná všem generacím. Vlastní příprava je sice rychlá, ale mějme na paměti, že je vhodné nechat takový moučník odležet, nejlépe do druhého dne.

Suroviny na Bebe střechu

Na Bebe střechu nám postačí jen několik ingrediencí:
  • balení tmavých a balení světlých Bebe sušenek,
  • 2 banány,
  • čokoláda na potření,
  • na krém: 2 tvarohy, 200 g másla, 150 g  cukr moučky, případně i rum.

Postup přípravy Bebe střechy

Chystání Bebe střechy je vlastně zábava, a dá se říct, že se jedná o geniální nápad, jak vytvořit něco tak chutného a přitom jednoduchého:

  • Na alobal vyrovnáme Bebe sušenky do šachovnice o třech řadách, potřeme krémem, na krém narovnáme další vrstvu sušenek, barevně naopak než spodní vrstvu a opět potřeme krémem.
  • Na prostřední řadu položíme banány.
  • Krajní řady sušenek opatrně pomocí alobalu nadzvedneme a spojíme tak, aby vytvořily "střechu".
  • Dáme vychladit a poté polijeme rozpuštěnou čokoládou, kterou rozetřeme po povrchu a necháme zatuhnout.

Názorný postup můžeme vidět v následujícím videu:

Přehled dalších nepečených zákusků a dezertů najdete v našem dalším článku. Nepečené dorty, řezy, poháry a další dobroty lákají už na pohled k ochutnání, a budou pro nás jistě inspirací.

 

 
 

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky