Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňový chlebíček

K podzimním dnům neodmyslitelně patří nasládlá chuť dýně, kterou využijete nejen ve slané, ale i sladké kuchyni. Dýňový chlebíček je příjemně sladký, krásně vláčný a plný ořechů a rozinek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Dýni oloupeme, vydlabeme a nastrouháme. Krok 3: Mouku promícháme s kypřicím práškem, jedlou sodou a prosejeme. Přidáme sůl, krupicový cukr, skořici, kakao a promícháme. Krok 4: Cukr utřeme s olejem a vejci. Vmícháme sypkou směs a strouhanou dýni. Nakonec vmícháme ořechy a rozinky. Krok 5: Všechny sypké suroviny smícháme. Utřeme cukr s olejem a vejci, vmícháme sypkou směs a strouhanou dýni. Nakonec vmícháme ořechy a rozinky. Krok 6: Těsto vlijeme do připravené formy. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 50 minut.

Zveřejněno 15. 10. 2025

Poznámka autora poslirecept

Tato dávka je na celý plech‚ případně dva srnčí hřbety. Vychladlý moučník můžeme polít čokoládovou či citronovou polevou nebo pocukrovat.

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8NLO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8NLO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, skořice mletá, kypřící prášek do pečiva, kakao, soda jedlá, sůl, cukr krupice, vejce, olej, dýně, ořechy mleté, rozinky, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu