

Hruškové zelí s uzeným
Suroviny Podle strávníků
- Uzené maso-krček, plec, kotleta-podle chuti každého
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- kysané bílé zelí-podle počtu strávníků
- sůl
- cukr
- kmín podle chuti
- trochu hladké mouky
- ocet podle potřeby
- 1 hruška
- jedno jablko
Postup přípravy receptu
Maso, pokud ho máme vcelku uvaříme doměkka v osolené vodě, pokud máme plátky, můžeme pařit na pařáčku.
Když je maso měkké, opečeme jej z obou stran na sádle, vyjmeme a uchováme v teple.
Na výpečku z masa usmažíme cibuli, přidáme mouku a restujeme.
Přidáme nakrájené kysané zelí, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka.
Přidáme nastrouhané jablko a hrušku a už jen chvilinku provaříme.
Dochutíme podle potřeby cukrem, octem. Podáváme s bramborem.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla v časopise "Napsáno životem"
Zelí je vynikající. Cukru příliš netřeba, jablko i hruška zelí příjemně dochutí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hruškové zelí s uzeným
-
To vypadá lákavě. Mám uloženo
+
-
ivulinka:
-
Pěkný nápad jak ozvláštnit obyčejné zelo
-
Vypadá to dobře
-
Ivusa: to fakt nejsi sama
Děkuji,holky.
-
hmmm...
-
Tedy Jani to vypadá skvěle,já už sotva popadám dech, jak jsem přecpaná po Vánocích ale tohle jistě vyzkouším a ukládám.
,
-
rebeka: ty to nemáš zapotřebí, já už si pupek vozím skoro na kárách
-
Jana Remkova: a to já teda nee...zima bude dlouhá, je třeba tělíčko připravit řádnou dávkou kalorií na boj s ní
-
rebeka: ty dietko!
Není to tak hrozné, dietku budu řešit až po Novém roku
-
Rebeka:
-
Teda Jano,vypadá to famozně
-
taková povánoční dietka, řeklo by se...
luxusní zelíčko