Hruškové zelí s uzeným

Vepřové maso Doba přípravy: cca 40 min 13 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 40 min 13 názorů

Suroviny Podle strávníků

Uzené maso-krček, plec, kotleta-podle chuti každého
2 lžíce sádla
1 cibule
kysané bílé zelí-podle počtu strávníků
sůl
cukr
kmín podle chuti
trochu hladké mouky
ocet podle potřeby
1 hruška
jedno jablko

Postup přípravy receptu

  1. Maso, pokud ho máme vcelku uvaříme doměkka v osolené vodě, pokud máme plátky, můžeme pařit na pařáčku.

  2. Když je maso měkké, opečeme jej z obou stran na sádle, vyjmeme a uchováme v teple.

  3. Na výpečku z masa usmažíme cibuli, přidáme mouku a restujeme.

  4. Přidáme nakrájené kysané zelí, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka.

  5. Přidáme nastrouhané jablko a hrušku a už jen chvilinku provaříme.

  6. Dochutíme podle potřeby cukrem, octem. Podáváme s bramborem.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem našla v časopise "Napsáno životem"

Zelí je vynikající. Cukru příliš netřeba, jablko i hruška zelí příjemně dochutí.

Komentáře k receptu Hruškové zelí s uzeným

Tématické fráze: hruškové zelí hruškové zelí recept červené zelí s hruškou hruškové recepty červené zelí hruškové hruškove bile zeli halušky se zelím a uzeným podle podle od pohlreicha bíle zelí s hruškou hruska zeli maso brambory zelí s hruškou zelí s hrušky zelí s jablkem a hruskou brusinkové hruškové recepty červená hruška červené zelí hrušky hruskove zelí pohlreicha vepřové na zelí podle hrušky upeceny pupek bílý zelí s uzeným zelí hruška