Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso na pivě

Výborné hovězí na pivě připravte třeba k nedělnímu obědu. Maso je dokonale šťavnaté a omáčka s pivem mu dává skvělou chuť. Podávejte ho třeba s bramborovou kaší a na závěr ozdobte uzeninou orestovanou na cibulce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Obě cibule oloupeme a umyjeme. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno, druhou prozatím odložíme bokem. Krok 2: Hovězí maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme. Krok 3: V hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Vložíme maso a opečeme ho z obou stran. Krok 4: Vše podlijeme 150 ml piva. Po chvíli přilijeme vývar nebo horkou vodu, přidáme nové koření a dusíme doměkka 50–60 minut. Krok 5: Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme ji hladkou moukou, osmahneme, zalijeme zbylým pivem a dobře provaříme. Krok 6: Hotové maso vrátíme zpět do omáčky a necháme ho prohřát. Krok 7: Mezitím nakrájíme na kolečka druhou cibuli, osmahneme ji na zbytku sádla a opečeme na ní párky. Krok 8: Maso a omáčku podáváme s bramborovou kaší a zdobíme osmaženou cibulkou a párkem.

Zveřejněno 17. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n57LE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n57LE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, sádlo, vývar masový, pivo světlé, mouka hladká, párky, koření nové koření, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu