Hovězí plátky na pivu

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

4 plátky hovězího zadního (nejlepší je falešná svíčková)
2 cibule
sůl
pepř
2 bobkové listy
trocha hladké mouky
1 lžíce worchestrové omáčky
hovězí vývar podle potřeby
asi 300 ml piva
2 nožky debrecinských párků
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, na obvodu několikrát nařízneme, aby se při dušení nekroutily, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji opéct na rozehřátý olej. K cibuli přidáme plátky masa a oboje opečeme dozlatova. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkové listy a worchester a dusíme. Když je maso skoro měkké, necháme vývar vydusit, maso zasypeme asi lžíci mouky, promícháme, zalijeme pivem a dodusíme doměkka. Omáčku dochutíme, vyndáme bobkové listy a vypneme.

  2. Nožky párků přepůlíme, konce každé půlky nařízneme do hvězdičky. Druhou cibuli nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli i párky opečeme.

  3. Na talíř dáme maso, přílohu, přelijeme omáčkou a každou porci ozdobíme půlkou opečeného párku a kopičkou osmažené cibulky.
    Podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 583 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky na pivu

Tématické fráze: hovězí plátky na pivu hovezí plátky hovezi na pivu hovězí plátky recept hovězí maso falešná svíčková recepty hovězí falešná svíčková recepty hovězí maso recepty hovězí plec recepty nejlepší hovězí plátky top recepty hovězí plátky na černém pivu hovězí loupaná plec recepty hovězí plátky recept hovezi platky na pivuu hovězí plátek na pivu plátky z hovězí svíčkové nejlepší recept na hovězí plátky hovězí plátky na pivě recept na hovězí plátky recept hovězí plátky hovezi svíčková plátky

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít