Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Líné rizoto

Líné rizoto je pokrm z jednoho pekáčku, který není nijak složitý na přípravu. Rizoto se zbylým vařeným masem a zeleninou, bohatě posypané sýrem a pečené v troubě, opravdu dobře zasytí celou vaši rodinu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marceval

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Rýži dáme do vhodné zapékací nádoby, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme bylinky či oblíbené koření. Krok 3: Maso z vývaru pokrájíme nadrobno a navrstvíme na rýži. Krok 4: Na maso dáme oblíbenou směs zeleniny, opět podle chuti osolíme a opepříme. Zeleninu můžeme také okořenit strouhaným muškátovým oříškem nebo sušeným česnekem. Krok 5: Směs zalijeme vývarem, zakryjeme a dáme do trouby. Při 180 °C rizoto pečeme 20 minut. Rizoto můžeme péct také na nižší teplotě. Na 120 °C budeme rizoto péct 1 hodinu. Krok 6: Před servírováním rizoto posypeme strouhaným sýrem, vrátíme bez pokličky do trouby a pečeme, dokud se sýr nerozteče.

TIP: Rizoto z pomalého hrnce - praktické rady a tipy

Zveřejněno 29. 10. 2025

Poznámka autorky Marceval

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Líné rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEq6p

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Líné rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEq6p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, maso vařené, vývar masový, směs zeleninová mražená, sůl, pepř mletý, bylinky, strouhaný muškátový oříšek, česnek sušený, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu