Segedinský guláš (v remosce)

Hovězí maso Doba přípravy: 150 minut 5 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 150 minut 5 názorů

Suroviny 4 porce

400 g hovězího zadního masa
400 g cibule
400 ml vývaru (i z kostky)
500 g sladkokyselého zelí
200 ml smetany na vaření 10% (bez laktózy)
3 lžíce oleje
1 lžička mleté sladké papriky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na kostičky (pokud neseženete maso zadní, stačí hovězí na guláš, které je už předkrájené). Do remosky s rozehřátým olejem dáme pokrájenou cibuli, kterou necháme za občasného míchání zesklovatět.

  2. Vmícháme maso a jakmile se ze všech stran osmahne, poprášíme ho paprikou, dáme bobkové listy, nové koření, mírně osolíme, opepříme a za občasného podlévání vývarem dusíme maso doměkka.

  3. K téměř měkkému masu přidáme nadrobno nakrájené zelí a společně dodusíme Šťávu zjemníme smetanou. Pro dietnější způsob můžeme místo smetany zvolit 200 g bílého jogurtu.

  4. Podáváme s knedlíkem, vařenými bramborami nebo chlebem.

Poznámka od kuchařky

Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně"

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Komentáře k receptu Segedinský guláš (v remosce)

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Mě spíše zajímá ta kávová lžička papriky na 1,9 kg surovin ???? To bude Segedýn bledulka !

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    casino: no...nevaří...ale pokud jim někdy zbyde klasický guláš, a potřebují víc porcí, zkusej přidat trochu překrájené dobré kysané zelí trochu vymačkané, podusit do oblíbené konzistence zelí...smetanu dle zvyklostí, dochucení lákem ze zelí rovněž...dají vědět...;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    casino: magdalenka: Já jsem před pár léty na podobný recept narazila a hned jsem ho musela vyzkoušet. No nebylo to špatné, ale když je člověk zvyklý na chuť seged. guláše z vepřového masa, tak to bylo trochu divné, jiné. Ale špatné to opravdu nebylo. Asi záleží, jak to kdo má rád. ;-) :-8:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    casino: nám viac chutí z hovädziny...pomaly dusené hovädzie, zahustenie guláša rozdusenou cibuľou...má to niečo do seba.

    Odpovědět

  • casino casino

    No, netušil jsem, že segedín se vaří i z kravího masa... ;-)

    Odpovědět