

Segedinský guláš (v remosce)
Suroviny 4 porce
- 400 g hovězího zadního masa
- 400 g cibule
- 400 ml vývaru (i z kostky)
- 500 g sladkokyselého zelí
- 200 ml smetany na vaření 10% (bez laktózy)
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
Maso pokrájíme na kostičky (pokud neseženete maso zadní, stačí hovězí na guláš, které je už předkrájené). Do remosky s rozehřátým olejem dáme pokrájenou cibuli, kterou necháme za občasného míchání zesklovatět.
Vmícháme maso a jakmile se ze všech stran osmahne, poprášíme ho paprikou, dáme bobkové listy, nové koření, mírně osolíme, opepříme a za občasného podlévání vývarem dusíme maso doměkka.
K téměř měkkému masu přidáme nadrobno nakrájené zelí a společně dodusíme Šťávu zjemníme smetanou. Pro dietnější způsob můžeme místo smetany zvolit 200 g bílého jogurtu.
Podáváme s knedlíkem, vařenými bramborami nebo chlebem.
Poznámka od kuchařky
Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně"
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Segedinský guláš (v remosce)
-
Mě spíše zajímá ta kávová lžička papriky na 1,9 kg surovin ???? To bude Segedýn bledulka !
-
casino: no...nevaří...ale pokud jim někdy zbyde klasický guláš, a potřebují víc porcí, zkusej přidat trochu překrájené dobré kysané zelí trochu vymačkané, podusit do oblíbené konzistence zelí...smetanu dle zvyklostí, dochucení lákem ze zelí rovněž...dají vědět...
-
casino: magdalenka: Já jsem před pár léty na podobný recept narazila a hned jsem ho musela vyzkoušet. No nebylo to špatné, ale když je člověk zvyklý na chuť seged. guláše z vepřového masa, tak to bylo trochu divné, jiné. Ale špatné to opravdu nebylo. Asi záleží, jak to kdo má rád.
-
casino: nám viac chutí z hovädziny...pomaly dusené hovädzie, zahustenie guláša rozdusenou cibuľou...má to niečo do seba.
-
No, netušil jsem, že segedín se vaří i z kravího masa...