Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí řízky v hořčici

Kančí řízky v hořčici, zapečené se slaninou a cibulí, mají výraznou chuť. Řízky předem naložíme a druhý den je obalíme ve strouhance a vejcích s pivem, krátce osmahneme, proložíme cibulí a slaninou a pečeme dozlatova. Maso tak zůstane krásně křehké a šťavnaté.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby naložení masa

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby naložení masa)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kančí kýtu očistíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Plátky potřeme z obou stran hořčicí a necháme uležet v chladu zhruba 8-12 hodin. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Špek nakrájíme na plátky. Krok 4: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 5: Maso obalíme nejprve ve strouhance a poté ve vejcích rozšlehaných s pivem. Krok 6: V pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmahneme plátky masa z obou stran. Krok 7: Řízky vložíme do zapékací mísy a prokládáme je cibulí, slaninou a špekem. Krok 8: Maso zakryjeme víkem a vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C zhruba 30-35 minut. Maso průběžně kontrolujeme a dle potřeby jej můžeme podlít vodou. Krok 9: Hotový pokrm můžeme podávat s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

TIP: Zvěřina - maso se specifickou chutí a vůní

Zveřejněno 5. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kančí řízky v hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6j8Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kančí řízky v hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6j8Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta kančí, cibule, vejce, špek, slanina anglická, pivo světlé, hořčice, sůl, pepř mletý, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu