Kančí ( vepřové) na celeru a hrubozrnné hořčici

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Jiné maso 21 názorů

Suroviny

500 g kančího masa ( nebo vepřového)
- já použila zbytek plece a kýty
1/2 většího celeru
1 velká cibule
1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
4 žampiony
5 kuliček jalovce
snítka čerstvé saturejky
250 ml smetany na vaření
cukr
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

  2. Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme k ní osmažit nahrubo nastrouhaný celer a hořčici.

  3. Plátky masa vložíme do směsi a z obou stran necháme zatáhnout.

  4. Podlijeme cca 3 dl vody nebo vývaru a dusíme do změknutí masa ( asi hodinu). Podle potřeby podléváme.

  5. Maso vyjmeme, udržujeme teplé a omáčku můžeme rozmixovat nebo přepasírovat, vlijeme smetanu a přidáme nakrájené žampiony.

  6. Vaříme ještě cca 10 minut.

  7. Omáčku dochutíme podle chuti cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 156 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí ( vepřové) na celeru a hrubozrnné hořčici

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    marketule:Musí se umět i improvizovat;-) A díky za vyzkoušení, někdy zkuste i podle receptu:-K

    Odpovědět

  • marketule marketule

    vyzkoušela jsem s drobnými úpravami, nebyly doma úplně ty samé suroviny, dala jsem česnekovou hořčici místo hrubozrné, a nebyla saturejka a žampiony. I tak super, na tom celeru teda mňamka. Bodík to jistí :-)

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    1974andrea: Byl kanec - máme ho teď plný mražák, takže pořád zkouším nové recepty :-D A rádo se stalo ;-):-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    mekkejla:A byl kanec nebo vepřové;-)? Moc mě těší, že jsi si vybrala tento recept a že nezklamal. Díky i za fotku:-K

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Tak toto byla naprostá lahoda! :-p Opravdu moc jsme si pochutnali a recept určitě ještě zopakuji! Omáčka byla skvělá, taková sametová. A druhý den po rozležení byla snad ještě lepší! :-* Dovolila jsem si přidat fotku a boda ;-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Pěkný recept :yes:+

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Moc všem děkuji:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Určitě by to slušelo i hovězímu;-), dík:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    hmmm;-):yes::yes: kanec už není:-// poslední kousek jsem spotřebovala na guláš, ale říkáš vepřové:-? ne hovězí:-?:-D
    moc hezké ingredience:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, Andreo, to bude dobrota:-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Taky bych si dala kančí,musí to být velká dobrota:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    1974andrea:já bych raději to vepřové, ale recept je moc fajn a tak ti dávám 8.boda:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Dala bych si, viděla jsem ho v prodeji, ale to víš, cena, strašná,:-( ale Ty asi máš myslivce známého, viď;-). Musí to být dobrota:-K:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Nádherný receptík:yes:musím nejdříve sehnat toho kaňoura:-D:-Dposílám bodík, jelikož vím jak je zvěřina výborná:yes::yes:+6

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    1974andrea:Jo tam se toho najde:-D:-D, ještě je tam někde i daněk;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kančí se žampiony kanci maso prodej kančí maso na hořčici kanec na hořčici hrubozrnná hořčice prodej prodej kanciho masa kančí plátky kančí maso na celeru kančí recepty kančí maso krkovice v hrubozrné hořčici vepřové na celeru hrubozrnná hořčice-recept-do gulaše vepřové kančí maso kanec na celeru vepřové ala kančí guláš králík na hořčici hrubozrnné kanci roštěná veprove nebo kanec kančí recept

Zapomněl/a jsem heslo