Kančí ( vepřové) na celeru a hrubozrnné hořčici

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Jiné maso 21 názorů

Suroviny

500 g kančího masa ( nebo vepřového)
- já použila zbytek plece a kýty
1/2 většího celeru
1 velká cibule
1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
4 žampiony
5 kuliček jalovce
snítka čerstvé saturejky
250 ml smetany na vaření
cukr
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

  2. Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme k ní osmažit nahrubo nastrouhaný celer a hořčici.

  3. Plátky masa vložíme do směsi a z obou stran necháme zatáhnout.

  4. Podlijeme cca 3 dl vody nebo vývaru a dusíme do změknutí masa ( asi hodinu). Podle potřeby podléváme.

  5. Maso vyjmeme, udržujeme teplé a omáčku můžeme rozmixovat nebo přepasírovat, vlijeme smetanu a přidáme nakrájené žampiony.

  6. Vaříme ještě cca 10 minut.

  7. Omáčku dochutíme podle chuti cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 156 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí ( vepřové) na celeru a hrubozrnné hořčici

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    marketule:Musí se umět i improvizovat;-) A díky za vyzkoušení, někdy zkuste i podle receptu:-K

    Odpovědět

  • marketule marketule

    vyzkoušela jsem s drobnými úpravami, nebyly doma úplně ty samé suroviny, dala jsem česnekovou hořčici místo hrubozrné, a nebyla saturejka a žampiony. I tak super, na tom celeru teda mňamka. Bodík to jistí :-)

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    1974andrea: Byl kanec - máme ho teď plný mražák, takže pořád zkouším nové recepty :-D A rádo se stalo ;-):-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    mekkejla:A byl kanec nebo vepřové;-)? Moc mě těší, že jsi si vybrala tento recept a že nezklamal. Díky i za fotku:-K

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Tak toto byla naprostá lahoda! :-p Opravdu moc jsme si pochutnali a recept určitě ještě zopakuji! Omáčka byla skvělá, taková sametová. A druhý den po rozležení byla snad ještě lepší! :-* Dovolila jsem si přidat fotku a boda ;-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Pěkný recept :yes:+

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Moc všem děkuji:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Určitě by to slušelo i hovězímu;-), dík:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    hmmm;-):yes::yes: kanec už není:-// poslední kousek jsem spotřebovala na guláš, ale říkáš vepřové:-? ne hovězí:-?:-D
    moc hezké ingredience:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, Andreo, to bude dobrota:-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Taky bych si dala kančí,musí to být velká dobrota:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    1974andrea:já bych raději to vepřové, ale recept je moc fajn a tak ti dávám 8.boda:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Dala bych si, viděla jsem ho v prodeji, ale to víš, cena, strašná,:-( ale Ty asi máš myslivce známého, viď;-). Musí to být dobrota:-K:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Nádherný receptík:yes:musím nejdříve sehnat toho kaňoura:-D:-Dposílám bodík, jelikož vím jak je zvěřina výborná:yes::yes:+6

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    1974andrea:Jo tam se toho najde:-D:-D, ještě je tam někde i daněk;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kančí se žampiony kanci maso prodej kančí maso na hořčici vepřové na celeru kanec na hořčici hrubozrnná hořčice prodej prodej kanciho masa kančí plátky kančí maso na celeru kančí recepty kančí maso krkovice v hrubozrné hořčici hrubozrnná hořčice-recept-do gulaše vepřové kančí maso kanec na celeru vepřové ala kančí guláš králík na hořčici hrubozrnné kanci roštěná veprove nebo kanec kančí recept