Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí krk pečený na česneku

Pečený hovězí krk na česneku se šťouchanými bramborami a plněnými bramborovými knedlíky je skvělý tip na víkendový oběd. Omáčka na slaninovém základu maso skvěle doplňuje. Podle chuti můžete pokrm doplnit kysaným zelím či dušeným špenátem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a umyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Část česneku prolisujeme (použijeme ho na potření masa), část nasekáme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Krok 2: Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Maso uložíme do uzavíratelné nádoby a necháme přes noc odležet v lednici. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Na druhý den maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji, aby se zatáhlo, a dáme ho do pekáče. Krok 5: Na výpeku v pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme rajčatový protlak a nasekaný česnek. Promícháme a lehce podlijeme vodou, aby se ode dna hrnce odlepily možné přípečky. Krok 6: Tento základ na omáčku přilijeme k masu a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme doměkka zhruba 2 hodiny. V průběhu pečení maso podle potřeby podléváme vodou. Krok 7: Po upečení vyjmeme maso z pekáče, podle potřeby přilijeme do zbylého výpeku vodu, rozmixujeme, zahustíme záklechtkou (mouka rozmíchaná ve vodě) a dochutíme solí, pepřem a česnekem podle chuti. Krok 8: Maso vrátíme zpět do omáčky, vše krátce prohřejeme a podáváme. Krok 9: Jako příloha se skvěle hodí špenát, zelí a šťouchané brambory nebo knedlíky.

TIP: 7 oblíbených receptů na bramborové knedlíky

Zveřejněno 5. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hovězí krk pečený na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr9AJ

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hovězí krk pečený na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr9AJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krk hovězí, cibule, česnek, protlak rajčatový, slanina, sůl, pepř mletý, olej, voda, mouka hladká

Přidat fotografie receptu