Pečený hovězí krk s bramborovo-celerovým pyré

mika59 Kuchařka: mika59

Doba přípravy: 2,5-3 hodiny 4 porce Hovězí maso 8 názorů

Suroviny

800 g hovězího krku
2 větší cibule
250 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
2 řapíky celeru
lžíce sádla
1 lžíce dijonské hořčice
200 ml dobrého červeného vína
vývar nebo voda na podlévání
1 červená paprika
4 kuličky nové koření
špetka chilli
pepř
brambory
celer (v poměru 1:1)
smetana
máslo
libeček čerstvý nebo sušený
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme ne větší kostky.

  2. Rozpustíme sádlo a maso necháme zatáhnout.

  3. Opečené kostky vytáhneme a do výpeku přihodíme zeleninu a cibuli. Restujeme do barvy, přidáme koření a vrátíme maso.

  4. Podlijeme vínem, případně přidáme vývar, aby maso bylo do poloviny ponořené.

  5. Přikryjeme a dáme do trouby na 160 °C Občas pomícháme a pečeme 2-2,5 hodiny do měkka. Já jsem maso vytáhla a ponorným mixérem projela, ale není to nutné, hodně to zhoustne.

  6. Než se maso upeče, uvaříme brambory s celerem, solí a libečkem. Měkké ušleháme s horkou smetanou a máslem dohladka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený hovězí krk s bramborovo-celerovým pyré

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    joj to je božský pohled na úžasnou dobrotu:yes::-D

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Moc pěkné:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    t.omis: i já:-D Jak píše t.omis, za tohle bys zasloužila bodů víc!! Co naplat, můžeš dostat jen jeden;-)

    Odpovědět

  • t.omis t.omis

    Nejraději bych dal 100bodů, ale bohužel jde jen jeden. Hovězí krk, skoro doposud neznámé, je luxusní a dokonce jsem z něj udělal i steak a prostě byl výborný. Hlavní je, že je i cenově dostupný. Měl bych strach koupit maso za 600,-/1kg a pak experimentovat.

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Bibinka: Jo jasně:-O děkuji za upozornění i za komentář. ;-):-K:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Miko59, nemáš chybičku ve třetím řádku ingrediencí? máš napsáno kořenovou cibuli, nemá tam být kořenovou zeleninu, protože u toho máš mrkev, petržel a celer? Je to jen malá chybka, tak na to jukni, třeba si to já vysvětluji špatně;-)Jinak 3.bod, vypadá to dobře a dobré to bude:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Líbí se mi to - hovězí na víně dělávám dost často, většinou mi ale dvě deci vína nestačí;-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám hodně podobně, tady to je velmi variabilní recept a krček dobré masíčko ;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí krk recepty hovězí krk pečený hovězí krk hovězí krček hovezi krk recept hovězí krk příprava hovězí krk na zelenině hovězí krk cena jak pripravit hovězí krk pečený krček hovězí krk pečený na zelenině recepty z hovězího krku hovězí krk na z celeru květákovo celerové pyré recept na hovězí krk recepty na hovězí krk hovězí veverka recept jak připravit hovězí krk recepty hovězí krk s bramborovou kaší hovězí krk top recepty