Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém ze strouhané zeleniny

Zeleninový krém ze strouhané kořenové zeleniny potěší svou jemnou chutí. Mrkev, celer, petržel a brambory se vaří doměkka, pak rozmixují dohladka a vznikne lahodná, sytá polévka, kterou skvěle doplní plátky opečené bagety.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kořenovou zeleninu omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Krok 3: V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme česnek a cibuli dosklovita. Krok 4: Přidáme připravenou zeleninu, zalijeme vývarem a povaříme asi 15 minut doměkka. Krok 5: Hotovou polévku rozmixujeme, ochutíme solí a pepřem. Krok 6: Bagetu nakrájíme na plátky, které opečeme na másle dozlatova. Krok 7: Polévku podáváme s opečenou bagetou.

TIP: Polévky pro zahřátí - oblíbené recepty

Zveřejněno 9. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krém ze strouhané zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxLDy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krém ze strouhané zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxLDy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, petržel, celer, brambory, pórek, česnek, cibule, olej, vývar zeleninový, bageta, máslo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu