Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové dortíčky plněné vanilkovým krémem podle Josefa Maršálka

Čokoládové dortíčky se špetkou skořice jsou naplněné máslovým krémem s vanilkou a máčené v čokoládě. Každý dortíček je navíc zdobený drcený kakaovými boby, které krásně vyvažují sladkost krému. Vyzkoušejte variaci na oblíbené išelské cukroví podle Josefa Maršálka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme všechny sypké suroviny – mouku, cukr, sůl a mletou skořici. Přidáme studené máslo a rukama co nejrychleji propracujeme. Získáme krásnou drobenku. Je důležité, aby v ní před přidáním žloutku nebyly kousky másla. Krok 2: Na závěr do těsta zapracujeme žloutek. Krok 3: Troubu včas předehřejeme na 160 °C. (na horkovzduch). Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Těsto není nutno nechat odležet, rovnou ho rozválíme na pomoučněné ploše na tloušťku 2–3 mm. Krok 5: Vykrajujeme kolečka nebo kytičky a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Mezi každým kolečkem necháme asi půl centimetru prostoru. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě asi 10–12 minut. Upečená kolečka necháme vychladnout. Krok 7: Krém připravíme v robotu. Do mísy vložíme moučkový cukr, máslo, rum a přisypeme vanilkový cukr. Ze začátku šleháme pomalu, dokud se ingredience nespojí. Potom naplno 3–4 minuty, než vznikne hladký a nadýchaný krém. Krok 8: Krémem naplníme cukrářský sáček s řezanou špičkou se šesti zoubky. Na spodní stranu vychladlého upečeného kolečka naneseme vrstvu krému a přiklopíme druhým kolečkem lícní stranou vzhůru. Slepené dortíčky necháme chvíli vychladit v lednici. Krok 9: Mezitím připravíme čokoládovou polevu. Do misky nalámeme 100 g kvalitní hořké čokolády, přidáme 15 g kakaového másla a rozpustíme v mikrovlnné troubě (na plný výkon). Každých 20 sekund směs promícháme. Čokoládu s kakaovým máslem můžeme rozpustit i ve vodní lázni. Krok 10: Slepená vychladlá kolečka, namočíme svrchní stranou do čokolády a než poleva zatuhne, posypeme je nasekanými kakaovými boby. Krok 11: Dortíčky necháme několik dní rozležet v chladu, uložené v plechové dóze.

Jak skladovat cukroví s krémem

Zveřejněno 10. 11. 2025

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čokoládové dortíčky plněné vanilkovým krémem podle Josefa Maršálka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8WWm

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čokoládové dortíčky plněné vanilkovým krémem podle Josefa Maršálka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8WWm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, mouka hladká, kakao, žloutek, sůl, skořice mletá, máslo, cukr moučkový, rum, cukr vanilkový, čokoláda hořká, máslo kakaové, boby kakaové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu