Kváskový estonský skořicový kringel
Recept ještě nebyl hodnocenMěkké máslo rozmačkáme vidličkou a propojíme se skořicí a sirupem. Ze surovin na těsto vypracujeme pevné těsto a přikryté dáme kynout (toto kváskové těsto bude podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 439 kJ / 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 90,00 g |
– nasycené | 57,00 g |
– nenasycené | 32,00 g |
–– mononenasycené | 30,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Měkké máslo rozmačkáme vidličkou a propojíme se skořicí a sirupem. Ze surovin na těsto vypracujeme pevné těsto a přikryté dáme kynout (toto kváskové těsto bude podle…
Za stálého míchání zahříváme smetanu, cukr a kakao, nenecháme vařit. Po spojení všech surovin směs odstavíme a ihned do ní zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo…
Semínka, mandle a kešu rozmixujeme na hladkou mouku a smícháme s kakaem a kakaovými boby. Dále si rozmixujeme datle s trochou vody a mixujeme tak dlouho, dokud nám…
Než se pustíme do těsta, rozehřejeme si troubu. Abychom nemuseli použít nezdravá kypřidla, vyšleháme si pevný sníh z bílků se špetkou soli, v druhé míse vyšleháme…
Nejprve si připravte chladivou lázeň, protože později už na to nebude čas. Výborný je drcený led nasypaný v o trochu větší míse, než je ta na vodní lázeň. Ovšem když vám…
Tyhle pralinky okouzlí svou jednoduchostí, báječnou chutí a elegancí. Připravte si je pro jakoukoli příležitost, vždy přijdou vhod. Můžete je servírovat na oslavě nebo…
Na korpus rozmixujeme para oříšky na jemnou mouku a smícháme s kakaem. Medjoul datle rozmixujeme na kaši (můžeme přidat trochu vody) a přidáme k mouce. Vytvoříme těsto a…
Všechny ingredience smícháme dohromady a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve vyhřáté troubě na 160°C asi 20-25 minut.
Mrkve a jablko nakrájejte na jemném struhadle (s jablkem je to trochu hůř, můžete použít hrubší). Připravte si plátýnko, nutbag nebo ruce a z nastrouhané mrkve a jablka…
Na korpus smícháme suché ingredience a dáme dohromady s rozmixovanou datlovou směsí. Vytvoříme kuličku těsta a vtlačíme ji do formy (nebo do formiček na muffiny), dáme…
Hlavní složku pralinek, lahodný vnitřek, připravíte opravdu snadno. Větší tepluvzdornou mísu postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo…
Korpus uděláme smícháním rozmixovaných datlí na kaši, na mouku rozmixovaných ovesných vloček, téměř na máslo rozmixovaných kešu oříšků. Hněteme, dokud se hmota nespojí.…
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Děláme malé kuličky, které dáváme na plech s pečícím papírem, na kterém kuličky opatrně rozplácneme. Pečeme ve vyhřáté…
Kakaové máslo a kokosový olej rozehřejte ve vodní lázni. Do mixéru vlijte oleje a všechny ostatní ingredience a mixujte, dokud se nevytvoří hladká krémová hmota. Tu…
Nedříve vložíme do mixéru mandle nebo jiné ořechy, které jsme předem minimálně na 3 hod namočili, a rozmixujeme je společně s kokosem a datlemi. Takto vytvořenou hmotu…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Kaldoun podle kuchařky z 80. let: Polévka ze zbytků pečené husy voní muškátovým oříškem a nejlepší je s knedlíčky
Jaké jídlo jíš, takovou máš povahu: Zjistěte, co vaše oblíbené dobroty vypovídají o vaší osobnosti
Recept, který ohromil internet: Na výborné lehké koblížky postačí mouka, jogurt, máslo a horkovzdušná fritéza