Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husí játra s jablky

Vnitřnosti bývají v kuchyni často opomíjené, přitom správně připravená játra patří k opravdovým delikatesám. Smažená husí játra jsou krásně jemná a perfektně je doplní zlatavá cibulka a dušená jablka s vínem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a překrájíme na plátky, které obalíme z obou stran stran v hladké mouce. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka oloupeme, omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky. Krok 3: V pánvi na trošce rozpáleného oleje osmažíme cibuli dozlatova. Krok 4: Usmaženou cibuli vyjmeme z pánve a položíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 5: V čisté pánvi na rozpáleném oleji a másle pomalu osmažíme játra z obou stran. Hotová játra osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a uchováváme v teple. Krok 6: Ve výpeku z jater krátce opečeme jablka. Jablka podlijeme vínem a krátce podusíme, přebytečnou tekutinu zredukujeme. Krok 7: Játra rozdělíme na talíře, poklademe jablky a přelijeme šťávou z pánve. Ozdobíme smaženou cibulkou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

TIP: Játra v kuchyni - rady, tipy

Zveřejněno 11. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Husí játra s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYEEj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Husí játra s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYEEj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra husí, jablko, cibule, mouka hladká, víno bílé, olej, máslo, sůl, pepř mletý, petrželka

Přidat fotografie receptu