Husí játra na cidru s jablkovou rýží se šafránem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 061 kJ / 2 166 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,50 g |
Tuky | 81,54 g |
Vláknina | 11,60 g |
Cholesterol | 2,60 g |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 1,06 g |
Sacharidy | 207,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Husí játra nejsou běžně k sehnání, myslím, že by dobře šla použít krůtí.
Cidre není cider
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2020 19:41
Tonja:
Za svou maličkost si říkám, že nemusím vědět všechno, že
No jsem ale žádostiv, jak z tohoto lingvistického dilematu vybruslíte
Za svou maličkost si říkám, že nemusím vědět všechno, že
No jsem ale žádostiv, jak z tohoto lingvistického dilematu vybruslíte
6. 12. 2020 18:02
maris:
6. 12. 2020 17:40
Tonja: je rozdíl ve výrobě. Teď Ti momentálně neřeknu jaký, ale četla jsem o tom zajímavý článek, zkusím ho najít, ale už je to delší doba, tak nevím, jestli se mi to povede.
Před časem to byl jiný článek, ale tady to vysvětlují taky
https://magazin.recepty.cz/clanky/cider-a-cidre-ro...
Před časem to byl jiný článek, ale tady to vysvětlují taky
https://magazin.recepty.cz/clanky/cider-a-cidre-ro...
6. 12. 2020 17:26
casino: cider vs. cidre; je to totéž, jen v jiné řeči (francouzsky a anglicky)
6. 12. 2020 17:22
maris: Cider a Cidre je totéž, cidre je francouzsky, cider je anglicky. V angličtině je téměř 1/3 slov převzatých z francouzštiny, některé jsou mírně upravená, některé ne. Např. vlákno (fiber, fibre), lepidlo (adhésif - francouzsky, adhesive - anglicky), garáž, kuráž atd. atd.
6. 12. 2020 17:17
casino:
Marie Svarcova: Cidre i cider je totéž, cidre je francouzsky, cider je anglicky.
Marie Svarcova: Cidre i cider je totéž, cidre je francouzsky, cider je anglicky.
11. 11. 2015 12:23
maris: To jsou věci... taky z toho mám v hlavě guláš, dosud jsem žila v blahé nevědomosti, že je jen jeden druh, ale různí výrobci
11. 11. 2015 11:55
casino: - ochutnávat, porovnávat
11. 11. 2015 11:50
Cidre vs. Cider
maris:
No jo, no..., já taky móóóc "pěkně" děkuju
Zatím jsem žil v blažené nevědomosti, že je to jedno
Leč, kdo si to má včíl pamatovat, co je co
Asi by to chtělo nějakou mnemotechnickou pomůcku, že?
maris:
No jo, no..., já taky móóóc "pěkně" děkuju
Zatím jsem žil v blažené nevědomosti, že je to jedno
Leč, kdo si to má včíl pamatovat, co je co
Asi by to chtělo nějakou mnemotechnickou pomůcku, že?
11. 11. 2015 10:04
maris:moc Vám děkuji, stačilo otevřít odkaz - je to moc dobře udělané. Hezký den
11. 11. 2015 07:28
Marie Svarcova: já to sama vysvětlit neumím - je to pro mě alchymie, ale do Poznámky jsem dala odkaz na článek, myslím, že v něm je to napsané hezky a srozumitelně i pro nás laiky
Díky
Díky
11. 11. 2015 00:43
Nádherné ale mám prosbu : můžete mi prosím vysvětlit rozdíl :
cider
Webové definice
Cidre [sidr] je jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu. Nápoj je populární především v západní Evropě, v Česku byl donedávna prakticky neznámý. O jeho původu a rozšíření se vedou dlouhodobé spory, vznik výroby cidru je pravděpodobně spojen s oblastí dnešního Baskicka.
---------------------------
Cider značky Strongbow. Cidre [sidr] je jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu. Nápoj je populární především v západní Evropě (Spojené ...
.....................................
Moc děkuji
cider
Webové definice
Cidre [sidr] je jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu. Nápoj je populární především v západní Evropě, v Česku byl donedávna prakticky neznámý. O jeho původu a rozšíření se vedou dlouhodobé spory, vznik výroby cidru je pravděpodobně spojen s oblastí dnešního Baskicka.
---------------------------
Cider značky Strongbow. Cidre [sidr] je jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu. Nápoj je populární především v západní Evropě (Spojené ...
.....................................
Moc děkuji
28. 1. 2014 13:29
Moc vám všem děkuji, mám z vašich komentářů velkou radost
28. 1. 2014 12:16
Krásná kombinace surovinNo a fotobez komentáře
27. 1. 2014 21:21
Luxusně připraveno Maruško, foto úžasné
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 2 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 2 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Fit salát
Přidáno před 14 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 6 minutami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 7 minutami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 14 minutami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 3 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: husí játra husí játra recept co je cidr jak uvařit husí játra ryže se šafranem játra s hruškami recept husí játra jak upravit husí vnitřnosti husí játra recepty recept na husí játra husi prsa s jablky na cideru husí játra na cibulce a jablkách priprav ryze.na.shusi úpravy husího masa jatra cidrem jak upravit mražená husí játra husa s jablky a ciderem kachni prsa s safranem kachní prsa se šafránem husí játra s hruškou
Suroviny: játra husí, cidr, rýže, šafrán, jablko, máslo, olej olivový, pepř bílý mletý, sůl
Husí játra na cidru s jablkovou rýží se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3vG9
42 názorů